Punts d'interés Telèfon d'atenció: 744 045
Correu electrònic: turisme.lauredia@comusantjulia.ad
Oficina de turisme, Plaça LaurèdiaPunts d'interés


Sagrat cor de Jesús

Sagrado corazón de Jesús / Sacré-Cœur de Jésus / Sacred Heart of Jesus


Escultura en ple volum del Sagrat Cor de Jesús, que ens mostra el seu cor inflamat (és l’atribut que permet identificar-lo). Se l'ha representat de cos sencer, nimbat, dempeus, amb els cabells llargs i amb barba i bigoti. Vesteix una túnica blanca, llarga fins als peus i un mantell de color vermell, ambdós decorats amb motius daurats. A la part inferior de la túnica hi ha l'anagrama de Crist "JHS", realitzat amb lletres daurades. Duu els peus descalços i els recolza sobre un núvol. Es tracta, probablement, d’una imatge de final del segle XIX o de la primera meitat del segle XX.

Aquest tipus d’imatges religioses es fabriquen, des de fa més de cent anys, als tallers d’Olot i per això reben el nom de Sants d’Olot. El primer taller que es va fundar en aquesta ciutat fou el d’El Arte Cristiano, l’any 1880. Es va constituir per iniciativa de Joaquim Vayreda, Josep Berga i Boix i Valentí Carrera, amb la intenció de donar sortida professional als alumnes de l'Escola Pública de Dibuix d'Olot i dignificar les realitzacions d'escultura religiosa que es feien en aquells moments.

Les imatges realitzades en aquests tallers olotins es fan per emmotllament amb pasta fusta, que és un material típic d'Olot consistent en una barreja d'escaiola, guix, cola de conill, coles sintètiques, blanc d'Espanya i aigua, a partir de models originals d'escultors de renom. Tenen ulls de vidre i es decoren amb pintura a l'oli, seguint els models del conegut art de Sant Sulpice, originari de París.