Notícies


Una quarantena de persones pren part en la prova pilot del circuit d’orientació urbana

Una quarantena de persones pren part en la prova pilot del circuit d’orientació urbana

Una quarantena de persones ha pres part en el primer circuit d’orientació urbà que ha tingut lloc aquest matí pels carrers de la parròquia. Amb un punt situat a la plaça Laurèdia, els participants han pogut triar entre tres recorreguts de menys a més dificultat i tot tres dividits en la part nord o bé sud de la parròquia. Es tractava de buscar unes fites situades en diversos indrets seguint les indicacions d’una fulla de ruta que variava segons el recorregut format per un centenar de balises o marques.

Aquesta iniciativa va ser proposada per una empresa al Comú que va acceptar-la com “una nova forma de conèixer la parròquia i oferir una activitat més als nostres visitants”, segons ha explicat el cònsol menor Manel Torrentallé. Ell i altres consellers s’han donat cita al punt de partida i, fins i tot el responsable de Finances, Joan Besolí, s’ha atrevit a fer un dels recorreguts acompanyat de familiars i amics. “És una experiència molt divertida, molt distreta i no tant senzilla com sembla”, ha explicat Besolí que ha afegit, ja més en clau de responsable comunal, que “és una forma de descobrir recons del poble que potser estiguin bruts o bé que cal millorar”.

El portaveu de l’empresa organitzadora, Gaspar Pellicer ha manifestat que “el temps no ha acompanyat molt, però tot i això hi ha hagut força participació”, tenint també en compte les dates on estem. Aquesta activitat té el seu origen en els països nòrdics d’Europa i per organitzar la ruta laurediana Pellicer ha comptat amb el seleccionador nacional espanyol de bicicleta de muntanya, David Soria. “S’ha de fer servir la ment, però també influeix molt l’estat físic per la qual cosa cal combinar tots dos factors”, assegura Soria que sosté que es pot considerar aquesta activitat com una disciplina esportiva. A Espanya, això ja es treballa des de fa anys i té molta tirada, no només a peu, sinó amb modalitats diverses com ara en bicicleta o esquí. “A qualsevol zona es pot fer una cursa”, diu Soria.