Notícies


Un llibre d’entrevistes amb 45 padrins i padrines recull testimoni directe de com era el Sant Julià de fa dècades

  • Un llibre d’entrevistes amb 45 padrins i padrines recull testimoni directe de com era el Sant Julià de fa dècades
  • Un llibre d’entrevistes amb 45 padrins i padrines recull testimoni directe de com era el Sant Julià de fa dècades
  • Un llibre d’entrevistes amb 45 padrins i padrines recull testimoni directe de com era el Sant Julià de fa dècades

Més d’un centenar de padrins de la parròquia ha omplert a vessar aquesta tarda la sala Sergi Mas per assistir a l’acte de presentació del llibre Fem Memòria. Es tracta d’un recull de 45 entrevistes a persones de la tercera edat de Sant Julià de Lòria que tenen 80 o més anys i que expliquen en el llibre les seves vivències personals relacionades amb la família, l’amor, la feina. Segons explica el volum en el preàmbul, l’objectiu és ser una reverència sincera i respectuosa de persones que hem conegut i que en alguns casos han format part del nostre nucli més proper.

L’autor del llibre, Rafael Pujol i el cònsol major, Josep Majoral han estat els encarregats de presentar l’acte. El primer d’ells ha relatat l’experiència tan enriquidora que li ha suposat fer un nombre tan important d’entrevistes que li han permès recollir testimonis de primera mà de com era Sant Julià de Lòria i Andorra en general. “El llibre està escrit en base al que m’he parlat amb les vostres vides perquè això fa part de la memòria de Sant Julià”, ha dit Pujol.

Per la seva banda, el cònsol s’ha mostrat molt feliç per poder presentar una acte tan emotiu i ha significat que “ser lauredià no és únicament haver nascut a la parròquia, sinó haver vingut, haver viscut, haver treballat...”. Majoral ha remarcat que el que conté el llibre “són històries que mereixen atenció i respecte perquè els seus protagonistes han obert el nostre camí, tot com nosaltres l’anem obrint per als que ens segueixen”.

Al final de l’acte, s’han repartit exemplars dels llibres als participants en les entrevistes i per a la resta d’assistents a l’acte se’ls ha donat l’oportunitat d’adquirir-los al preu d’onze euros. Els exemplars restants es podran comprar a la Llar de Lòria a partir de demà dimecres al mateix preu i fins l’exhauriment d’existències. Tot ha acabat amb un berenar entre els presents.