Notícies


Un espectacle lluminós i musical amb drons substituirà els focs artificials de la Festa Major

  • Un espectacle lluminós i musical amb drons substituirà els focs artificials de la Festa Major
  • Un espectacle lluminós i musical amb drons substituirà els focs artificials de la Festa Major
  • Un espectacle lluminós i musical amb drons substituirà els focs artificials de la Festa Major

La terrible situació de sequera que viu el país amb el conseqüent risc d’incendis i la bona predisposició entre el Comú i el centre comercial Epizen,  han estat els factors clau perquè s’anul·lin els tradicionals focs artificials de fi de festa i en el seu lloc es faci un espectacle lluminós i musical amb drons que suposa tota una novetat, ja que és la primera vegada que a Andorra es fa un esdeveniment d’aquestes característiques.

Així, el dimarts 2 d’agost a les 22.30 hores, 120 aparells s’enlairaran des del pati de l’Escola Andorrana per fer figures geomètriques lluminoses de temàtica relacionada amb la Festa Major a uns 150 metres per sobre del terra, per la qual cosa l’espectacle es podrà veure còmodament des de diversos indrets com ara la plaça Laurèdia o la de la Germandat. La música que acompanyarà el show es podrà escoltar a través de la sintonia de Ràdio Festa Major (98.5 FM) i el Comú instal·larà tres altaveus, un a la plaça del Solà, un altre a la plaça de la Germandat i un tercer al barri de Rocacorba.

La cònsol menor, Mireia Codina ha explicat que des de fa un any aproximadament que el Comú i Epizen venen tenint converses per explorar diversos àmbits de col·laboració i aquest és el primer resultat que s’anuncia just un dia abans que el centre obri les portes en una primera fase. “Hem anat tenint un contacte fluid i ara ha arribat el punt en què tots els objectius, tant a nivell comunal com comercial s’han alineat”, ha manifestat Codina.

Per la seva banda, el director de màrqueting i digitalització del Grup Pyrénées, Àngel Alonso ha explicat que la col·laboració se sustenta en dos pilars com son la sostenibilitat i la innovació. Ha destacat la certificació mediambiental LEED que ha rebut el centre i que fa complir uns estàndars força exigents i el gran nombre d’activitats relacionades amb el medi ambient que es podran trobar dins l’edifici d’Epizen.

“Un espectacle com aquest és molt innovador perquè comencen a deixar de banda la pirotècnia per fer espectacles de nova tecnologia i sostenibles que és el que ens mou a nosaltres”, ha dit Alonso. El cost total de l’esdeveniment és de 19.000 euros que assumirà íntegrament Epizen.