Notícies


Un acord extrajudicial permetrà al Comú disposar de la titularitat de l’hotel Pol i un terreny de 17.000 m2

  • Un acord extrajudicial permetrà al Comú disposar de la titularitat de l’hotel Pol i un terreny de 17.000 m2
  • Un acord extrajudicial permetrà al Comú disposar de la titularitat de l’hotel Pol i un terreny de 17.000 m2
  • Un acord extrajudicial permetrà al Comú disposar de la titularitat de l’hotel Pol i un terreny de 17.000 m2

El Govern i el Comú de Sant Julià de Lòria han tancat un acord extrajudicial amb la societat propietària dels terrenys de La Portalada on l’agost del 2019 es va produir una esllavissada sobre la carretera general 1, causant importants danys materials. Les dues administracions recuperen la totalitat de les pèrdues registrades i les inversions que hi van destinar, valorades en 10,8 milions d’euros. Una part d’aquest import es recupera amb un edifici emblemàtic de Sant Julià de Lòria: l’antic Hotel Pol, que passa a ser una copropietat del Govern (60%) i del Comú (40%).

Aquest darrer fet, però, pot canviar a finals d’any ja que el Comú té la intenció de comprar a l’executiu el seu percentatge de l’equipament, encara que aquest pas ha de ser aprovat en primer lloc pel Consell General en un procés que pot durar encara uns mesos. A més, la corporació local també obtindrà un terreny de 17.000 metres quadrats a la zona de Tolse, tot just a tocar de l’antic Punt de Trobada amb un valor aproximat de 2,5 milions d’euros.

Els detalls de l’acord extrajudicial els han donat a conèixer aquesta tarda a Sant Julià de Lòria, precisament davant de l’antic edifici de l’Hotel Pol, el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, el cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Territori i Urbanisme, Raul Ferré.

“Anem pas a pas, però idees no ens falten per veure què podríem ubicar en aquest equipament tan cèntric i emblemàtic de la nostra parròquia”, ha manifestat Josep Majoral que ha posat com exemples pisos socials, la residència universitària o bé equipaments d’altres necessitats. Cal recordar que la pèrdua més important que va registrar el Comú arran del sinistre va ser la de la deixalleria comunal i el conseqüent lloguer de nous espais que va haver d’assumir per reubicar-la
Per la seva banda, el cap de Govern ha volgut contextualitzar les seves paraules en el fet que “avui és un dia important perquè és la Festa Major de Sant Julià de Lòria, però també perquè hem arribat a una solució satisfactòria per a les dues administracions”.

Pel que fa a l’executiu, passa a ser propietari únic i a cost zero, dels terrenys on es va produir l’esllavissada. A més, recupera els 6,2 milions assumits per la retirada de la runa i estabilització de la zona. Cal destacar que una part de l’import s’ha fet en diners  i la resta, uns 2,8 milions, amb la cessió del 60% l’antic Hotel Pol .