Notícies


Torna el Gran Premi Musical Lauredià amb 82 candidatures i 29 semifinalistes que disputaran les darreres rondes a la parròquia a partir de demà

Torna el Gran Premi Musical Lauredià amb 82 candidatures i 29 semifinalistes que disputaran les darreres rondes a la parròquia a partir de demà

En la seva 2a edició, el concurs internacional de música clàssica destinat a joves intèrprets menors de 35 anys ha aplegat a músics i grups de cambra d’arreu del món. A la primera fase, una ronda preliminar telemàtica, s’hi van presentar 82 candidats. D’aquests, 29 s’enfrontaran a les semifinals i a la ronda final que se celebraran a Casa Comuna des de demà i fins dissabte. Són de 15 nacionalitats diferents: Espanya, França, Itàlia, Japó, Bulgària, Bèlgica, Xina, Estats-Units,  Corea, Canadà i Romania, entre d’altres.

Tal com a destacat Roser Palomero, presidenta del Gran Premi, en la roda de premsa de presentació del certamen, el nivell dels participants és igual o superior al de l’edició anterior.
Per la seva banda, el director artístic, Federico Gianello, ha fet èmfasi en la tasca del jurat internacional que avaluarà als joves intèrprets i ha convidat a la ciutadania a les audicions.

I és que, al llarg de la setmana, amb la celebració d’aquest Gran Premi Musical Lauredià i tal com ho ha subratllat el cònsol major, Sant Julià de Lòria se situarà en el mapa musical, en l’esfera internacional del món de la música. Una oportunitat més per donar a conèixer la parròquia com a pol de coneixement.

Pel que fa als guardons, hi haurà un Gran premi valorat amb 5.000€ i 5 concerts, el 1r premi amb 4.000€ i 4 concerts atorgat pel Comú, el 2n premi amb 2.000€ i 2 concerts atorgat pel Govern i el 3r premi amb 1.000€ atorgat per l’Escola Harmonia.