Notícies


Toni Nadal desvetlla les claus dels èxits de Rafa Nadal i explica la seva metodologia en una conferència

  • Toni Nadal desvetlla les claus dels èxits de Rafa Nadal i explica la seva metodologia en una conferència
  • Toni Nadal desvetlla les claus dels èxits de Rafa Nadal i explica la seva metodologia en una conferència
  • Toni Nadal desvetlla les claus dels èxits de Rafa Nadal i explica la seva metodologia en una conferència

Toni Nadal, tiet i exentrenador d’un dels millors tennistes de la història, Rafa Nadal, ha estat aquest dimarts l’encarregat d’inaugurar el segon cicle de conferències de Turisme Esportiu i de Benestar. Davant unes 60 persones que s’han desplaçat fins l’auditori del Centre de Formació Professional d’Aixovall, el que és un dels entrenadors de tennis més llorejats de la història ha relatat la seva experiència tutelant durant més de 27 anys al millor esportista espanyol de tots els temps.

“La meva manera d’entendre l’esport és una experiència de superació personal; buscar l’èxit personal a través del desenvolupament personal”, ha explicat Nadal. Sota el títol de “Tot es pot entrenar”, el tècnic balear ha remarcat que el més important “és preparar el cap”, justament un dels aspectes en el qual Rafa Nadal sempre ha demostrat una superioritat respecte dels seus rivals.

En aquest sentit, Toni Nadal ha atribuït aquest mèrit al seu nebot, però ha recordat que “sempre vaig intentar preparar-lo pel futur no pas pel present i jo sabia que el món al que s’anava a enfrontar seria difícil”. Per això va decidir entrenar-lo per afrontar les dificultats i “això es prepara amb fets i afrontant la realitat”. Nadal també ha fet al·lusió a les dificultats que hi ha avui dia per culpa de la correcció política perquè per exemple “avui no li pots dir a un alumne que té una mica de sobrepès o que no és lo suficientment bo”.

Segons ell, “en el món actual no es practica la cultura de fer front a la realitat i al final, a la vida no tens més remei que afrontar les coses tal i com són”. I ha posat l’exemple de que “jo li puc dir al meu nebot que és molt bo, però si cada cop que juga perd...”.

Per al preparador manacorí, la clau de l’èxit del seu nebot, guanyador de 22 títols de Grand Slam i 36 de Masters 1000, “ha estat el seu talent natural i a partir d’aquí el que deia Picasso: que la inspiració t’arribi fent feina”. I ha desvetllat que “mai li vaig demanar esforç; el que li vaig demanar és que fos conseqüent amb el que havia triat i sempre vaig procurar ser equànime amb ell i no tractar-lo diferent pel fet de ser el meu nebot”.

La proper xerrada del cicle serà el proper 7 de novembre a la sala Sergi Mas i anirà a càrrec dels alpinistes Domi Trastoy i Gonzalo Fernández.