Notícies


Sessió ordinària del Consell de Comú del 27 de setembre

  • Sessió ordinària del Consell de Comú del 27 de setembre
  • Sessió ordinària del Consell de Comú del 27 de setembre
  • Sessió ordinària del Consell de Comú del 27 de setembre

La sessió ordinària del Consell de Comú ha arrencat amb el jurament de dos nous agents de circulació comunals que han superat el període de proves. 
 
Un dels punts centrals ha estat la presentació de l’execució pressupostària corresponent al segon trimestre de l’exercici 2023 que, tal com ha detallat la consellera Mª Àngels Marfany, presenta un saldo positiu de 52.601€, essent el total dels ingressos de 9.734.912€, el que representa una execució del 45% del pressupost
El total liquidat de despeses ha estat de 9.682.311€, un 38% d’execució del pressupost final, tot i que l’import ja compromès ascendeix a 13.787.088€, un 54%. Pel que fa a les inversions, l’import executat és de 3.709.690€, un 35% del pressupost final i dels actius financers s’ha executat el 54%. 
Així, a 30 de juny, l’endeutament comunal se situa al 60% de l’import disposat, el que representa un total de 9.158.345€. 
 
La sessió també ha servit per aprovar ordinacions de crèdit extraordinari i suplement de crèdit: 

  • 426.000€ per finançar els desperfectes dels aiguats i altres treballs del departament d’Urbanisme
  • 1.500.000€ per finançar diverses despeses generades a causa de l’incendi del Centre cultural i de congressos lauredià 
  • 4.911€ per finançar l’adquisició de mobiliari pels despatxos del servei de promoció cultural
  • 1.870,55€ per finançar la substitució de la multifuncions de l’oficina de Turisme 
 
En aquest punt, el conseller Cerni Cairat s’ha referit a les obres de la façana del Centre cultural i de congressos lauredià: un edifici que canviarà la fesomia del centre del poble, de la plaça de la Germandat i trascendeix a qualsevol legislatura. Ha demanat que, per legitimar el projecte de reforma, decisió de com serà la façana no depengui només del Comú
En resposta a aquesta demanda, el cònsol major ha agafat el compromís de seure’s tots plegats per decidir l’execució de les obres quan arribin d’aquí a uns dies les diferents propostes. Ha puntualitzat, però, que les obres i l’obertura del Centre cultural no es pot dilatar en el temps per la importància de la infraestructura. 
 
A més, s’ha aprovat l’ampliació del contracte dels treballs de construcció i instal·lacions del Centre cultural per un import d’1.316.848€ i l’adjudicació dels treballs d’emergència a la urbanització El Bedràs d’Aixirivall.