Notícies


Sant Julià de Lòria acollirà, al llarg d’aquest any, quatre cicles d’activitats i un festival dedicats al flamenc

  • Sant Julià de Lòria acollirà, al llarg d’aquest any, quatre cicles d’activitats i un festival dedicats al flamenc
  • Sant Julià de Lòria acollirà, al llarg d’aquest any, quatre cicles d’activitats i un festival dedicats al flamenc

Sota el títol, Verde que te quiero verde – Laurèdia Flamenca, engloba una programació que s’allargarà tot el 2021 i que tindrà com a eix central un festival d’estiu que se celebrarà del 12 al 18 de juliol. Comptarà amb la col·laboració de l’Ambaixada d’Espanya, la Junta de Andalucia i la Diputació de Cadis.
 
Tal com s’ha detallat en la presentació davant dels mitjans de comunicació a la qual han pres part el cònsol major, l’ambaixador d’Espanya i la directora del projecte, l’objectiu final és aportar continguts culturals als ciutadans i als visitants que venen al país, que tinguin una oferta cultural diferenciadora, innovadora, i d´alta qualitat. També es busca generar ponts culturals i turístics entre els dos territoris.
 
En aquest sentit, Josep Majoral ha destacat que Sant Julià de Lòria és un referent en el món de la cultura i aquesta iniciativa ens reforçarà en aquesta idea a més d’oferir activitats pròpies de la cultura andalusa, una comunitat molt present al país.
Per la seva banda, Àngel Ros ha subratllat que el flamenc és un dels símbols més coneguts de la cultura espanyola i això donarà oportunitats de futur.
 
La programació dels cicles i del festival se centrarà en diferents aproximacions al flamenc incloent artistes consagrats del sector però, també apostant pels joves talents i promeses. Hi tindran cabuda espectacles i recitals innovadors amb instruments com l’arpa, el piano o el violí i activitats formatives i divulgatives com ara exposicions, conferències, cursets de dansa, de cante i de guitarra flamenca, tallers infantils, projeccions de documentals, taules rodones i activitats gastronòmiques com cates de vi o cursets de cuina gaditana, entre d’altres.
 
El tret de sortida a aquesta programació dedicada al flamenc es donarà el proper 5 de març amb un primer cicle dedicat a la dona, coincidint amb la celebració del dia internacional de la dona. Flamenc en femení l’integren dos espectacles d’alt nivell artístic, incloent l’estrena de la nova proposta de La Lupi, reconeguda bailaora internacional. Tampoc hi faltaran cursets de dansa, de cante i de guitarra flamenca.
 
El segon cicle, que s’emmarcarà en la Festa de la Primavera, tindrà lloc del 23 al 25 d’abril. El seguiran el Festival d’estiu, la setmana del 12 al 18 de juliol i el darrer cicle del 5 al 7 de novembre.
 
Segons la directora de Verde que te quiero verde – Laurèdia Flamenca, Dolors Vallespí, existeix un turisme específic de festivals de flamenc. Un turisme que atrau al ecosistema del sector del flamenc: artistes, professionals, mitjans de comunicació especialitzats, alumnes, i aficionats que es desplacen per poder assistir a esdeveniments similars als que portarem a terme a Sant Julià. En aquest sentit, cita altres experiències d'èxit com el Festival de flamenc de Mont-de-Marsan a Les Landes, el Festival On Fire de Pamplona o la Bienal de Flamenc del Països Baixos.
 
Verde que te quiero verde – Laurèdia Flamenca ha d’aportar dinamisme a la parròquia i fer descobrir Sant Julià de Lòria als visitants que no la coneixen a través d’un projecte que fomenta la multiculturalitat i la diversitat. Al llarg dels diferents cicles també es crearan activitats on també col·laboraran artistes locals, fusionant així les dues cultures.
 
Les entrades es podran adquirir a partir de divendres a www.santjulia.ad/entrades i presencialment al Centre cultural i de congressos laurèdia. Les inscripcions als cursets es poden fer a laurediaflamenca@elsoniquetedelola.com