Notícies


S’obren les inscripcions per al concurs de carrosses i comparses i per participar al Carnaval 2015

S’obren les inscripcions per al concurs de carrosses i comparses i per participar al Carnaval 2015

El Carnaval s’apropa i des del Centre cultural i de congressos lauredià ja s’han obert les inscripcions per participar al concurs de carrosses i comparses. Igualment, s’han obert les inscripcions a infants, adolescents, joves i adults que estiguin interessats en participar com a porrers (menors de 10 anys i adults), ninotaires (de 10 a 12 anys), dimonis (entre 13 i 15 anys) i bruixots (per a majors de 16). Tots aquells no tinguin disfressa de ninotaires, dimonis i bruixots podran prendre part en el taller de personalització de la disfressa que es durà a terme els dissabtes 31 de gener i 7 de febrer de 10 a 13 hores a l’Escola d’Art del Centre cultural. Els que ja tinguin la disfressa a punt, han de fer la inscripció abans del 6 de febrer al mateix centre. Pel que fa al concurs de carrosses i comparses, la data límit per formalitzar-les és el dijous 12 de febrer. El certamen es farà el diumenge 15 de febrer a partir de les set del vespre durant el recorregut de la Gran Rua pels carrers de la parròquia. Les persones interessades s’han d’adreçar al Centre cultural i per poder fer les inscripcions cal seguir les següents bases: 

1. Al capdavant de l’organització de cada carrossa o comparsa hi ha d’haver una persona responsable, que ha de ser major d’edat i ha de participar i formar-ne part activa.

2. La persona responsable de cada carrossa o comparsa ha d’emplenar les dades sol·licitades en la part final d’aquestes bases i signar en senyal d’acceptació i de manifestació de responsabilitat.

3. El cotxe de cadascuna de les carrosses ha de dur un extintor que compleixi la normativa vigent.

4. No es pot utilitzar cap mena de material perillós ni pirotècnic. En general, queda prohibida la utilització de qualsevol material que pugui comportar perill per a la integritat i la seguretat de les persones i les coses.

5. Únicament està permès tirar confeti o serpentines, amb prohibició expressa de qualsevol altre material. L’organització es reserva el dret de retirar qualsevol material que consideri perillós.

6. L’organització es reserva el dret d’expulsar de la rua qualsevol persona que es consideri que no té un comportament adequat.

7.Es lliuraran els premis:

Primer premi a la millor carrossa: 700  €

Segon premi a la millor carrossa: 500  € 

Tercer premi a la millor carrossa: 400 €

Primer premi a la millor comparsa: 500 € 

Segon premi a la millor comparsa: 400 €

Tercer premi a la millor comparsa: 300  €

8. Cada carrossa o comparsa només pot aspirar a un premi, exceptuant el Premi Laurèdia.

9. El jurat podrà atorgar un premi especial: Premi Laurèdia, valorat en 300 euros. Poden optar-hi totes les carrosses i comparses de Sant Julià de Lòria i és acumulable als altres premis.

10. Els concursants hauran de ser presents en la remesa de premis; en cas contrari el premi quedarà desert.

11. El jurat està compost per tres Bruixots i 4 persones del poble que triaran els mateixos bruixots

12. La desfilada se celebrarà el diumenge 15 de febrer a les 19 h i el recorregut serà el següent: sortida des de la plaça Francesc Cairat, av. Verge de Canòlich, Les Arades, av. Rocafort i arribada al Prat Gran.

13. En tot moment, els responsables de cada carrossa o comparsa i els seus components han de respectar les indicacions que els indiquin els organitzadors.

14. Les carrosses són independents de les comparses que s’hagin apuntat al concurs i viceversa.

15. Cada carrossa ha de dur un mínim de dos (2) persones al voltant de la plataforma per garantir la seguretat dels participants i dels espectadors.

16. Cada comparsa ha d’estar formada per un mínim de cinc (5) persones.

17.  L’organització es reserva, en tot moment, el dret de modificar aquestes bases.