Notícies


Presentació de la publicació del recull de les 19 Trobades Culturals Pirinenques a la sala Sergi Mas

  • Presentació de la publicació del recull de les 19 Trobades Culturals Pirinenques a la sala Sergi Mas
  • Presentació de la publicació del recull de les 19 Trobades Culturals Pirinenques a la sala Sergi Mas

Dilluns 30 de gener, una sala Sergi Mas amb força públic va acollir ahir la presentació de la publicació “Els recursos naturals del Pirineu”, dinovenes trobades Culturals Pirinenques.La Sra. Àngels Mach, presidenta de la Societat Andorrana de Ciències, va conduir la presentació.

Va obrir l’acte la benvinguda Cerni Cairat, cònsol major. En un breu parlament va agrair l’oportunitat de participar en aquest esdeveniment centrat en els recursos naturals del Pirineu. Va destacar que si bé, actuava en tant que cònsol major i per tant amfitrió de la trobada, també s’hi trobava en tant que persona totalment connectada a l’entorn de les muntanyes pirinenques.
Va explicar que havia tingut l’ocasió de travessar de punta a punta la totalitat del sistema muntanyós del Pirineu i que actualment, en tant que cònsol, es trobava davant la necessitat de treballar en una gestió eficaç i compartida dels recursos boscosos.
Lluís Obiols, president de l’Institut Comarcal d’Estudis de l’Alt Urgell, va parlar de la importància de l’associació d’institucions com les que mouen les jornades que organitza la Societat Andorrana de Ciències. Va parlar concretament, de superar els marcs territorials per treballar en benefici del Pirineu.
Va seguir la intervenció de Josep Santasmases, president del Centres d’Estudis de Parla Catalana. Autor i historiador.
Imma Tor, ministra d'Afers Exteriors, va cloure la presentació de la publicació.