Notícies


Naturlandia s’obre encara més als discapacitats amb la signatura d’un conveni amb l’Institut Guttmann

Naturlandia s’obre encara més als discapacitats amb la signatura d’un conveni amb l’Institut Guttmann

Si el passat mes de juliol, Naturlandia i l’Associació de Minusvàlids d’Andorra, (Amida) signaven un conveni per permetre l’accés gratuït al parc a totes les persones amb discapacitat, aquest dilluns al matí s’ha ampliat ostensiblement el nombre potencial de persones d’aquest col·lectiu que podran visitar-lo. Ho farà possible el conveni que Naturlandia ha signat amb l’Institut Guttmann del qual en formen part nombrosos col·lectius que integren unes 3.000 persones que gràcies a aquest acord es veuran beneficiades.

L’acord l’han rubricat la presidenta del Consell d’Administració de Camprabassa, Montserrat Gil i el doctor Josep Maria Ramírez, director gerent del prestigiós institut barceloní centrat en tractaments medicoquirúrgics i la rehabilitació de persones amb lesions medul·lars, cerebrals i neurològiques. “Naturlandia és un parc d’aventures que sempre s’ha mostrat sensible a les persones amb discapacitat i que té adaptades la majoria de les instal·lacions i les activitats”, ha afirmat Gil.

Dins dels punts de l’acord, s’estableix que el parc podrà acollir esdeveniments, jornades, congressos i activitats esportives o sortides que organitzi l’Institut Gutmann, que de la seva banda continuarà difonent Naturlandia entre el col·lectiu de les persones amb discapacitat a través de la revista “Sobre ruedas”. De fet, en l’edició del juliol, Naturlandia apareixia com a exemple de turisme accessible. “Jo no havia estat [en referència al parc], però si ja tenia una idea que era un encert fer-ho [el conveni], m’he acabat de convèncer quan ho he vist”, ha assegurat el doctor Ramírez. Al Consell Social i de Participació de l’Institut Guttmann estan integrades moltes associacions de discapacitats d’arreu de Catalunya que representen quasi la totalitat de les persones amb aquestes afeccions que viuen a la comunitat autònoma catalana.

El doctor Ramírez ha recordat altres col·laboracions de l’institut que dirigeix amb Andorra i per aquest motiu s’ha mostrat segur que “aquest sortirà molt bé”. En aquest sentit, el doctor ha avançat que una de les activitats que l’Institut Guttmann farà al 2015 amb motiu del 50è aniversari tindrà lloc a Naturlandia. Montserrat Gil no ha volgut concloure l’acte sense deixar d’assenyalar que “som integradors i no diferenciem entre les persones amb mobilitat reduïda i la resta d’usuaris que tenim i treballem per adaptar-nos a tots”.