Notícies


Naturlandia acollirà al juliol els Outdoor Games en què prendran part uns 1.500 participants

Naturlandia acollirà al juliol els Outdoor Games en què prendran part uns 1.500 participants

La cota 2.000 de Naturlandia acollirà els propers 25 i 26 de juliol els Outdoor Games, un conjunt de proves de la màxima exigència que ja ha viscut tres edicions al Principat d’Andorra i que en conjunt pot superar els 1.500 participants. Els Outdoor Games estan centrats en la disputa de cinc disciplines: triatló, duatló de muntanya, trail, bicicleta de muntanya i ciclisme en la modalitat de cronoescalada.

Segons ha explicat el gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku els participants, que tenen un perfil d’entre 30 i 50 anys, “solen acudir acompanyats de família o amics i això propicia que es puguin assolir les 9.000 pernoctacions al país”. En aquest sentit, des de Naturlandia s’oferiran ofertes d’allotjament tant a l’alberg de la cota 1.600 com a la borda del Prat de Conangle. Igualment, els nens podran accedir gratis a les activitats del parc i els adults gaudiran d’un descompte del 20%.

El director de projecte de Naturlandia, Enric Ordóñez ha ressaltat que “aquest esdeveniment està centrat en la muntanya i la natura que són dos dels pilars de Naturlandia i per això és un indret ideal per a la seva celebració”. Budzaku també ha insistit en què un dels objectius d’Andorra Turisme a l’hora d’impulsar un esdeveniment és que aquest serveixi per posicionar el país i l’oferta. En aquest sentit, el gerent de l’organisme de promoció turística del Govern ha assegurat que “serà molt positiu per a Naturlandia”.

Les diferents modalitats esportives que tindran lloc tenen un nivell d’exigència elevat, ja que en la modalitat de trail s’han de completar recorreguts d’entre 16 i 23 quilòmetres amb un màxim de 1.350 metres de desnivell positiu, o bé en la cronoescalada en què s’haurà d’ascendir els colls de la Gallina i La Rabassa que forment part d’una duríssima etapa de la Vuelta Ciclista Espanya 2015. És per això que els organitzadors ja tenen confirmada la presència d’especialistes consumats en aquestes disciplines com ara Núria Picas, Marcel Zamora, José Antonio Hermida i Pau Zamora. Es pot obtenir més informació a www.andorraoutdoorgames.com