Notícies


Naturland acollirà per tercer cop un campionat internacional de triatló que obrirà l’Andorra Multiesport Festival

  • Naturland acollirà per tercer cop un campionat internacional de triatló que obrirà l’Andorra Multiesport Festival
  • Naturland acollirà per tercer cop un campionat internacional de triatló que obrirà l’Andorra Multiesport Festival
  • Naturland acollirà per tercer cop un campionat internacional de triatló que obrirà l’Andorra Multiesport Festival

El Comú, el Govern i Ironman entre d’altres entitats tornen a impulsar l’Andorra Multiesport Festival que arrencarà el proper 27 de gener amb la disputa del Campionat d’Europa de triatló d’hivern, la qual cosa farà que Naturland aculli una competició internacional per tercer any consecutiu. S’espera la participació d’uns 250 atletes de 14 nacionalitats diferents entre les quals predominantment d’Espanya i França, ja que la prova serà també campionat d’aquests dos països.

Segons ha explicat en la roda de premsa de presentació, el director general d’Ironman per al sud d’Europa, Agustí Pérez, les inscripcions, estan actualment al 50% degut a la falta de neu. Tot i això, la directora de màrqueting de Naturland, Vicky Grau, ha tranquil·litzat assenyalant que “si s’hagués de fer ara l’esdeveniment podríem oferir neu en bon estat, però si vingués una nevada ens ajudaria moltíssim”. De fet, les pistes d’esquí de fons de Naturland són les úniques del Pirineu que ara per ara estan obertes.

Pérez, ha afirmat que “hi ha federacions que estan esperant a finals de setmana per fer la inscripció, però creiem que arribarem als números”, i ha agregat que “més enllà de la neu per competir, la gent està trobant manca de neu per entrenar, i això també ens afecta”.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha destacat que “aquest esdeveniment “reforça a Andorra com una de les millors destinacions per acollir esdeveniments esportius”, mentre que el cònsol major, Josep Majoral, ha afirmat que “perseguim tres objectius, fer créixer el turisme esportiu a la parròquia, situar Sant Julià de Lòria a nivell esportiu fora de les nostres fronteres, i donar a conèixer Naturland com a referent d’estació d’esquí als Pirineus”.
Cal recordar que aquest campionat és el primer de caràcter internacional que se celebra a la parròquia després d’haver estat distingida com a Vila Europea de l’Esport per a localitats de menys de 25.000 habitants. De fet, una de les línies de treball de l’actual majoria és promocionar la parròquia com a referent del turisme esportiu.
 
Les previsions de l’organització és que aquesta primera prova de l’Andorra Multisport Festival és que hi hagi un retorn econòmic de 232.500 euros. En aquest sentit, el ministre també ha assenyalat que “amb aquest calendari no és d’estranyar, que cada vegada, no només hi ha més interès per part d´empreses esportives en establir els seus negocis a Andorra sinó que també augmenta la facturació dels sectors que es beneficien indirectament d’aquestes competicions”, i ha afegit que “estem orgullosos de ser considerats un país d’esports i de muntanya i que l’economia esportiva representi prop del 8% del nostre PIB quan la mitjana a Europa és del 2,2%. Sens dubte són bones oportunitats per atraure activitat econòmica”.

Tot plegat estarà emmarcat en un programa molt complet de competicions esportives a la muntanya que converteixen l’Andorra Multisport Festival en un esdeveniment extraordinari i posaran el Principat i els seus inigualables paisatges pirinencs, un cop més, en el mapa com a país de referència en l’organització d’esdeveniments esportius.