Notícies


Mútua Elèctrica instal·larà plaques fotovoltaiques als aparcaments de les dues cotes de Naturland

  • Mútua Elèctrica instal·larà plaques fotovoltaiques als aparcaments de les dues cotes de Naturland
  • Mútua Elèctrica instal·larà plaques fotovoltaiques als aparcaments de les dues cotes de Naturland
  • Mútua Elèctrica instal·larà plaques fotovoltaiques als aparcaments de les dues cotes de Naturland

Sant Julià de Lòria fa un nou pas endavant en el seu objectiu d’esdevenir una parròquia referent en sostenibilitat invertint en la producció d’energia renovable.  Aquest nou projecte es pot fer realitat gràcies a la signatura d’un conveni entre les societats Camprabassa i Mútua Elèctrica que s’ha materialitzat aquest matí. Permetrà construir una planta fotovoltaica als aparcaments de les dues cotes de Naturland. 

En concret, s’instal·laran 4 marquesines que cobriran la superfície de l’aparcament de la Cota 1.600 i 3 més al de la 2.000 on es posaran panells solars que permetran produir energia elèctrica. La planta fotovoltaica quedarà integrada per 693 mòduls fotovoltaics (1.800m2) a la cota 1.600 amb una potència nominal mínima de 350 kw. La producció estimada serà de 540.000 kwh/any (110 llars).

Da’ltra banda, a la Cota 2.000 s’instal·laran 640 plaques (1.650 m2) amb una potència nominal mínima de 320 kw i la producció estimada serà de 560.000 kwh/ any (120 llars). Amb la posada en funcionament d’aquesta infraestructura, el 100% de l’electricitat que consumeix Naturland es produirà al mateix centre d’activitats i serà d’origen 100% renovable, per tant, passarà a ser autosuficient a nivell de consum elèctric. Es preveu que sigui operativa el proper mes de juny.

El cònsol major, Josep Majoral ha destacat que amb aquesta concessió Naturland “sortirà beneficiada en tres eixos: un, per l’acompanyament de gent professional; dos, per guanyar unes instal·lacions d’energia renovable i tres, que es podrà proveir d’electricitat per al consum propi”.  

Les marquesines modulars gaudiran de 12 punts de recàrrega per a  vehicles elèctrics. Aquests treballs, a més, permetran la instal·lació de sensors per la comptabilització de les places d’aparcament ocupades i disponibles, així com la d’un sistema de barreres de pagament.

El conveni estableix que Mútua Elèctrica assumirà els treballs necessaris per a la instal·lació de les marquesines, el centre de transformació, la línia de transport i el punt de connexió.
També s’encarregarà del manteniment, reparació i qualsevol altra despesa associada a l’explotació del camp fotovoltaic. Així, la  titularitat de les estructures de coberta de les places i dels carregadors quedarà a favor de Camprabassa i la del camp fotovoltaic de Mútua Elèctrica.
El president de l’entitat, Joan Albert Farré ha agraït “la confiança dipositada en nosaltres per dur a terme aquesta feina a la nostra parròquia i més tractant-se d’un tema de sostenibilitat”.

El conveni que han signat els presidents de les dues societats, Josep Majoral i Joan Albert Farré, té una durada de 25 anys prorrogables fins a 42. A banda dels costos de les instal·lacions, Mútua Elèctrica  satisfarà a Camprabassa una compensació econòmica suplementària de 50.000 euros. No seran de forma dinerària sinó que Mútua Elèctrica finançarà les millores o noves instal·lacions energètiques que s’hagin d’implementar o renovar fins a esgotar aquest import màxim.