Notícies


Motos elèctriques i de combustió competiran per primer cop en una prova a nivell mundial a Sant Julià de Lòria

  • Motos elèctriques i de combustió competiran per primer cop en una prova a nivell mundial a Sant Julià de Lòria
  • Motos elèctriques i de combustió competiran per primer cop en una prova a nivell mundial a Sant Julià de Lòria
  • Motos elèctriques i de combustió competiran per primer cop en una prova a nivell mundial a Sant Julià de Lòria

Aquest cap de setmana la parròquia acull per 24ena vegada una prova del mundial de trial que passarà a la història com la primera en què els pilots mesuraran les seves forces amb motos elèctriques i de combustió. Aquest fet ja ha tingut lloc en competicions anteriors però mai havia passat en una prova del Campionat del Món.

Toni Bou i Jaime Busto arriben a la cita laurediana empatats a punts en la classificació després que en la primera prova celebrada a Hospitalet de l’Infant cadascun d’ells guanyés una màniga. A això s’ha referit el sempitern campió del món per dir que “el Jaime és un pilot molt competitiu i segur que m’ho posarà molt difícil aquí on mai he pogut guanyar les dues mànigues”. Bou també ha comentat que el traçat no és el que més li agrada perquè no se sent còmode amb les zones de riu de les quals n’hi ha vuit, sis al riu de Faucellers i dues al d’Auvinyà, prop de la rotonda del centre comercial Sant Eloi.

La consellera de Turisme i Esports, Diana Sánchez ha estat l’encarregada de representar el Comú en la roda de premsa de presentació de la prova celebrada al vestíbul del Centre cultural. També han pres part a banda de Toni Bou d’altres pilots com ara els joves Gaudi Vall i Jordi Lestang i l’actual campiona femenina, Emma Bristow.

“El Comú de Sant Julià de Lòria sempre està i estarà obert a tota mena d’esdeveniments que ens permetin posicionar-nos a Andorra i al món, així com també que aquestes cites aportin dinamisme al nostre teixit social i comercial”, ha comentat la consellera. En una línia similar s’han expressat el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz i el director de Producte i Nous Projectes d’Andorra Turisme, Enric Torres.

El darrer en intervenir ha estat el vicepresident de la Federació Internacional de Motociclisme (FIM), Ignasi Verneda que ha elogiat la tasca d’organització de la federació andorrana que és un dels factors perquè el mundial de trial ve a Andorra des del 1992.