Notícies


Les segones Jornades de Bruixeria reuneixen experts i públic en una sala atapeïda

  • Les segones Jornades de Bruixeria reuneixen experts i públic en una sala atapeïda
  • Les segones Jornades de Bruixeria reuneixen experts i públic en una sala atapeïda

La sala Sergi Mas va quedar completament ocupada per un públic interessat en les dues conferències pronunciades al voltant de la bruixeria.
Pau Castells, expert en la història de la cacera de bruixes al Pirineu, va donar a conèixer el fet que el territori andorrà va ser un dels epicentres de la cacera de bruixes als Pirineus entre els segles XV i XVII. Fins a 180 episodis documentats han estat trobats fins ara, cosa que significa que en poden haver d’altres que per una raó o altra, no va quedar registrat. Pau Castell Granados és doctor en història i professor del departament d’història medieval de la Universitat de Barcelona.
Va seguir la historiadora Amaia Nausia, professora associada d’història moderna  a la Universitat Pública de Navarra. El títol de la seva ponència, Sorginak! La caza de brujas  en Navarra, del mito a la realidad histórica, introdueix en el tema de la centralitat de les dones en el fenomen conegut com la Caça de Bruixes.
Van ser dues conferències molt interessants, retransmeses en streaming pel canal Youtube del Comú i que teniu a la vostra disposició en l’enllaç següent: https://youtu.be/IuChfTw416k?si=Dyav1iqOsvXcIeur