Notícies


Les entitats preparen un concert de Canòlich històric per commemorar els 60 anys de la Coral Rocafort

  • Les entitats preparen un concert de Canòlich històric per commemorar els 60 anys de la Coral Rocafort
  • Les entitats preparen un concert de Canòlich històric per commemorar els 60 anys de la Coral Rocafort
  • Les entitats preparen un concert de Canòlich històric per commemorar els 60 anys de la Coral Rocafort

Tradicionalment, un dels plats forts de les activitats de Canòlich és el concert que la Coral Rocafort ofereix normalment el dissabte abans de la celebració de la diada. Enguany, però, la cantada serà multitudinària i amb participació d’altres entitats, ja que aquest 2022 es compleixen 60 anys de la creació de la Coral Rocafort.
 
És per aquest motiu que la presidenta de l’entitat, Anna Lluch i la directora, Brigit García han comparegut juntament amb la cònsol menor, Mireia Codina per presentar el ventall d’activitats organitzat amb motiu de la diada de la patrona de Sant Julià de Lòria que enguany es farà amb total normalitat, però amb “mesures que es van prendre durant la pandèmia que ens han anat molt bé”, segons ha explicat la cònsol.
 
Una d’elles és el repartiment de pans en bosses des de les nou del matí a l’explanada de la part posterior del santuari perquè el 2021 va funcionar molt bé i s’eviten les aglomeracions que es produïen abans de la COVID quan els pans es repartien després de la missa de les 12 a la zona dels berenadors que hi ha a la part inferior del temple. El que sí que és una completa novetat és el repartiment de pans per a celíacs que es farà per primer cop i la recuperació de les sardanes que no es ballaven des de l’edició 2019.
 
Una altra de les mesures adoptades durant la pandèmia i que es manté és l’obertura del santuari de les 10 del matí a les 18 hores durant la setmana prèvia a la diada que enguany s’escau el dissabte 28, la missa principal de la qual oficiarà monsenyor Joan-Enric Vives. Així, del dia 22 al 27 de maig, tot aquell que es vulgui desplaçar fins el santuari el trobarà obert i amb personal del Comú per si han de fer alguna consulta.
 
A més, com ja s’ha fet altres anys, el dia de la diada hi haurà un servei de bus especial que sortirà cada hora des del Prat Gran des de les vuit del matí fins les 16.30 hores en què farà el darrer viatge des de Canòlich fins el punt de sortida al centre del poble.  
 
Pel que fa al concert que tindrà lloc el dissabte 21 a l’auditori Claror a les nou del vespre, Crespo ha explicat que “és un concert molt especial perquè a més de celebrar els 60 anys de la Coral, el volem dedicar al seu fundador, Daniel Areny”. Hi prendran part, a banda de la Coral Rocafort, els Petits Cantaires Lauredians, l’Orfeó Andorrà, la Coral Casamanya i la Coral d’Escaldes-Engordany. També participarà l’Esbart Laurèdia, la Cia És Grata, la pianista Míriam Manubens i un quartet de corda de l’ONCA, i l’exdirectora dels cantaires Sílvia Pastoret. La directora de la Coral no ha volgut desvetllar més detalls però ha anunciat que hi haurà "força sorpreses".