Clou la cinquena edició del L’ANDART. Per primera vegada ha tingut lloc íntegrament al nucli urbà de Sant Julià de Lòria. S'han exposat seixanta obres arribades d’arreu del món. Han estat propostes innovadores, presentacions artístiques avantguardistes i instal·lacions interactives, així com altres formes d'expressió creativa.
El lema d’aquesta edició “La muntanya en circulació”, remetia directament a la necessitat de repensar de quina manera consumim i ens relacionem amb el medi.
Un punt de partida per als artistes que han presentat obres de la mostra, però també per implementar des de l’organització pràctiques sostenibles en relació a la gestió de residus, el reaprofitament del material, i altres iniciatives ecològiques en el marc del desenvolupament de la mostra.
Una edició en què s’ha posat una cura especial en la logística, la seguretat i l’accessibilitat amb la voluntat de millorar l’experiència dels visitants.
Sens dubte un dels centres neuràlgics de l’activitat ha estat l’antiga fàbrica de tabacs CATSA, que ha allotjat una mostra d’artistes d’Andorra i de San Marino, país convidat en aquesta ocasió.
La recuperació de la CATSA i la posada en valor de diversos racons de la parròquia ha permès la revalorització d’espais del nucli urbà, sovint poc coneguts o fins i tot nous, contribuint així a la cultura local i de país, ja sigui a través de la promoció de nous talents, la preservació de tradicions culturals, o la creació d'una identitat cultural única pel propi festival.
Aquesta cinquena edició ha comptat a més amb el suport dels ministeris de Cultura i Afers Exteriors, d’Andorra Turisme, del Comú de Sant Julià de Lòria, la Mútua de Sant Julià de Lòria, Andorra Telecom i FEDA, i amb la complicitat inestimable de la Fundació Sorigué, que ha cedit dues instal·lacions de gran impacte artístic i visual.
16
Oct