Notícies


La Vuelta 2015 passarà pel recentment asfaltat Coll de la Gallina i estarà tres nits a Andorra

La Vuelta 2015 passarà pel recentment asfaltat Coll de la Gallina i estarà tres nits a Andorra

L’edició de la Vuelta Ciclista a España 2015 passarà pel Coll de la Gallina, romandrà tres nits al país i per primer cop celebrarà una etapa íntegrament en territori andorrà a principis de setembre. Així ho han fet públic aquest matí el ministre de Turisme, Francesc Camp i el director de la cursa Javier Guillén en una convocatòria de premsa atípica en què han citat als periodistes justament en el lloc més alt del port que hauran de coronar els ciclistes. A més, tots dos han mostrat el seu excel·lent estat de forma en arribar en bicicleta acompanyats del ciclista Joaquim “Purito” Rodríguez i el ja retirat de l’alta competició Fernando Escartín.

La celebració de l’etapa al Coll de la Gallina, en un recorregut inèdit fins ara, serà possible gràcies a l’acord entre el Comú de Sant Julià de Lòria i el Govern per asfaltar el tram del port que l’uneix amb Fontaneda. En aquest sentit, el ministre ha tingut paraules d’agraïment per al Comú perquè la celebració d’un esdeveniment com aquest té un impacte molt important per al teixit comercial del país. De la seva banda, la cònsol major de la parròquia, Montserrat Gil, també present en l’acte juntament amb el cònsol menor, Manel Torrentallé i el conseller de Turisme, Dot Jordi, ha coincidit amb Camp en aquesta valoració però ha anat més enllà en dir que l’enquitranament d’aquest tram del Coll “també beneficia als veïns de la zona, sobre tot als del quart de Fontaneda”. Gil ha remarcat que la inversió, que ha estat de 180.000 euros, no tan sols ha permès l’enquitranament, sinó que també “s’han fet treballs de millora i ampliació en alguns revolts, arranjaments forestals i tota la canalització de l’aigua”.

Segons ha explicat Camp, la Vuelta 2015 tindrà una repercussió molt positiva en el país perquè a més de les tres nits, una de les jornades entre mig serà de descans per als ciclistes. “Per a nosaltres és una gran satisfacció perquè celebrar una etapa íntegra a Andorra és un fet excepcional”, ha dit Camp que ha recordat que aquesta presència de la Vuelta coincidirà amb la Copa del Món de BTT, fet que farà d’Andorra “l’atenció mundial de la bicicleta aquella setmana”. El director de la Vuelta, Javier Guillén s’ha mostrat entusiasmat per “aquest nou format de la cursa a Andorra que viurà l’etapa reina de la carrera” i ha elogiat la figura de Joaquim Rodríguez “per l’estima que té envers aquest esport, per la Vuelta i per Andorra”. El corredor català establert al país ha confirmat que l’any que ve correrà Tour i Vuelta i ha comentat que “espero que sigui una etapa molt dura i mítica que quedi per al record”. El recorregut definitiu de la Vuelta es presentarà el proper 10 de gener i llavors es coneixerà com queden perfilades les etapes, en especial les que transcorreran per territori andorrà en les quals s’ha tingut en compte el criteri del “Purito”.