Notícies


La Vila Medieval dona el tret de sortida amb la inauguració oficial amb 60 parades i 30 activitats

  • La Vila Medieval dona el tret de sortida amb la inauguració oficial amb 60 parades i 30 activitats
  • La Vila Medieval dona el tret de sortida amb la inauguració oficial amb 60 parades i 30 activitats
  • La Vila Medieval dona el tret de sortida amb la inauguració oficial amb 60 parades i 30 activitats

La parròquia torna a l’Edat Mitjana durant aquest cap de setmana amb la celebració de la Vila Medieval, un esdeveniment que enguany arriba a la 19a edició i que compta amb un programa farcit d'activitats per a tots els públics. En total hi ha una trentena de propostes diferents al llarg del cap de setmana, les quals inclouran tallers, espectacles, concerts, animacions itinerants i activitats familiars i 60 parades de gastronomia i productes artesans que, com és habitual, s’ubiquen a l'avinguda Verge de Canòlich, concretament des de LAUesport fins a la plaça Major.
 
Després de diverses edicions sense celebrar-se, el Comú també recupera enguany el sopar medieval de dissabte, una proposta que estarà amenitzada per l'actuació de la companyia Impro Show i en la qual cal fer reserva prèvia per participar-hi. El preu per al públic general és de 30 euros, tot i que les persones que hi vagin amb disfresses de l'època medieval només n'hauran de pagar 20. Durant el sopar també actuarà l'Esbart Laurèdia i tot el públic que ho desitgi.

Entrant al detall de les activitats més destacades, al llarg del cap de setmana hi haurà una demostració de la tècnica mil·lenària oriental Rakú, que consisteix en la cocció de peces fetes amb fang de manera tradicional. En aquest sentit, s'ha establert un vincle amb els alumnes del taller de ceràmica de l'Escola d'Art, que seran els encarregats de crear les peces per tal que es puguin coure durant la vila. En l'àmbit musical, s'ha previst un concert a l'església parroquial, també el divendres 23 a les 21 hores, a càrrec de l'artista Antoni Madueño, "que ens endinsarà en la música medieval amb instruments que construeix ell mateix".

També s'oferiran activitats didàctiques, ja que es reprenen els tallers de recreació històrica de com es vestia un cavaller. En aquest cas, també hi haurà un pas d'armes on hi haurà lluites amb armes i armadures reals de l'edat mitjana i on es recrearan batalles també reals que hi ha hagut al llarg de l'època medieval.

Zones on es confeccionaran titelles o activitats lúdiques de cavallets per als més petits seran les altres propostes que complementaran el programa del cap de setmana. Una altra de les novetats d'aquesta edició és que un pregoner anirà informant pels carrers a la ciutadania sobre les properes activitats que s'aniran celebrant. El Comú destina 49.000 euros a la celebració, un import similar al dels darrers anys tot i que s’ha vist incrementat per la diversitat d'activitats plantejades.