Notícies


La Universitat Carlemany es presenta en societat en un acte amb la presència de les autoritats més importants del país

  • La Universitat Carlemany es presenta en societat en un acte amb la presència de les autoritats més importants del país
  • La Universitat Carlemany es presenta en societat en un acte amb la presència de les autoritats més importants del país
  • La Universitat Carlemany es presenta en societat en un acte amb la presència de les autoritats més importants del país

La Universitat Carlemany s’ha presentat de forma oficial aquesta tarda en un acte celebrat a les instal·lacions del centre a Casa Ivo que ha comptat amb la presència de les principals autoritats del país, de la parròquia i representants de la cúpula directiva del Grupo Planeta. Així, han assistit, entre d’altres els cònsols de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral i Mireia Codina; el cap de Govern, Xavier Espot; la Síndica General, Roser Sunyé; la titular d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla i el president del Grupo Planeta, José Creuheras.
El cònsol major ha estat un dels intervinents a la cerimònia de parlaments i ha donat les gràcies al grup espanyol per instal·lar-se a la parròquia en un moment d’incertesa general pels efectes de la COVID-19. “L’ampliació de l’oferta educativa que suposa la Universitat Carlemany ve acompanyada per la creació de llocs de treball coberts per andorrans en la seva majoria, el que representa una molt bona notícia, i més en els temps que estem vivint”, ha manifestat Majoral.
 
Igualment, el cònsol ha tornat a insistir en la necessitat de fer esforços comuns entre els sectors públics i privats per treballar amb l’objectiu que Sant Julià de Lòria esdevingui el campus universitari d’Andorra. Aquest missatge ha estat secundat pel cap de Govern que ha assegurat estar convençut que “Sant Julià de Lòria esdevindrà un pol educatiu”.
 
De la seva banda, des del Grup Planeta, el director de Planeta Formación y Universidades, Carlos Giménez i el president del conglomerat empresarial, José Creuheras han definit Andorra com un lloc ideal per ubicar-se i han mencionat les personalitats que des de fa temps que treballaven en l’arribada d’aquesta universitat al nostre país. Entre ells, l’excap de Govern Albert Pintat present a l’acte. També han tingut paraules d’agraïment per a  la propietat de Casa Ivo, la família Fiter Vilajoana.
 
La Universitat Carlemany va obrir les portes l’any passat i pertany a la divisió Planeta Formación y Universidades, la xarxa internacional d’estudis superiors del grup espanyol, propietari també del gegant de la comunicació Atresmedia. El centre està orientat al desenvolupament sostenible i busca contribuir a l’accés al mercat laboral del seu alumnat mitjançant una educació de qualitat.
Aquest octubre inicia el curs acadèmic oferint vuit titulacions de grau i amb més de 1.200 alumnes de trenta nacionalitats diferents.