Notícies


La Sergi Mas acull l’exposició La Bellesa Inhòspita que mostra imatges de dues presons catalanes

  • La Sergi Mas acull l’exposició La Bellesa Inhòspita que mostra imatges de dues presons catalanes
  • La Sergi Mas acull l’exposició La Bellesa Inhòspita que mostra imatges de dues presons catalanes
  • La Sergi Mas acull l’exposició La Bellesa Inhòspita que mostra imatges de dues presons catalanes

La bellesa inhòspita és el títol de la darrera exposició que acull la sala Sergi Mas aquest any i que mostra un conjunt de fotografies captades per la fotògrafa Laura Gálvez-Rhein en els centres penitenciaris de Can Brians i Wad-Ras. Aquesta tarda s’ha inaugurat amb la presència dels cònsols, Josep Majoral i Mireia Codina, l’artista i la directora de la fundació Setba, Cristina Sempere que promou la mostra juntament amb el Govern i el Comú.

Setba és una entitat sense ànim de lucre treballa per contribuir amb la transformació social a través de la cultura de la mà d’artistes professionals. L’objectiu és apropar l’art a col·lectius en risc d’exclusió social i mostrar la seva realitat mitjançant múltiples expressions.

“La cultura és un gran eix socialitzador”, ha manifestat Sempere que ha elogiat “el gran talent de la Laura” i  ha confessat “quedar meravellada” el primer cop que va veure el seu treball. Majoral s’ha mostrat gratament sorprès pel contingut de l’exposició i ha manifestat prèviament que “tenia curiositat per saber quina mena de bellesa es pot trobar dins d’una presó”.

L’artista ha dit amb certa modèstia que “jo no sé veure tot el que vosaltres veieu en mi” i ha ironitzat en afegir que “confio en vosaltres i us hauré de fer cas”. Gálvez-Rhein va començar a col·laborar amb Setba en període de pràctiques i passat un temps va ser contractada com a documentalista oficial.

A les més d’una vintena d’imatges que es poden visionar no apareix cap rostre ni cap tret que identifiqui a cap persona, només espais i objectes relacionats amb les internes com ara el telèfon des d’on poder fer trucades, objectes personals o indrets propis de les presons com portes de cel·les, murs, llambrades...

En paral·lel, el 15 de novembre tindrà lloc a la mateixa sala la taula rodona Dona i fotògrafa en què prendran part la mateixa Laura Gálvez-Rhein, la Marta Fàbregas, i tres fotògrafes andorranes: Naiara Escabias, Montserrat Altimiras i Maricel Blanch. L’exposició tancarà les portes el proper 9 de desembre