Notícies


La pluja d’aquests darrers dies dona una treva i permet celebrar un Aplec de Canòlich amb un temps agradable

  • La pluja d’aquests darrers dies dona una treva i permet celebrar un Aplec de Canòlich amb un temps agradable
  • La pluja d’aquests darrers dies dona una treva i permet celebrar un Aplec de Canòlich amb un temps agradable
  • La pluja d’aquests darrers dies dona una treva i permet celebrar un Aplec de Canòlich amb un temps agradable

Amb les pluges dels darrers dies, sobretot la gran quantitat d’aigua que va caure el divendres 24, es va generar una certa incertesa sobre el temps que faria aquest dissabte en què tenia lloc el tradicional aplec de Canòlich. La veritat és que sense fer massa calor, el temps ha aguantat i el Santuari ha tornat a acollir centenars de persones que com sempre han arribat a peu, ja sigui pel camí o bé per la carretera, o en vehicles particulars per venerar la Mare de Déu i patrona de la parròquia.

Una jornada que ha iniciat a les 7 del matí amb la popular pujada pel camí vell, on s'ha vist gent de totes les edats i que congrega a veïns d'altres parròquies i dels municipis propers, tot i que la màxima afluència sempre ve de lauredians i lauredianes.

"És un acte de germanor de tot el poble i l'aspecte més bonic és veure com aquesta celebració divina s'ajunta amb l'aspecte terrenal" ha mencionat el cònsol major de la parròquia, Cerni Cairat. Com és habitual des després de la pandèmia, a dos quarts de deu mossèn Pepe ha beneit els 6.000 pans que s’han repartit fins les dotze i després de la missa principal oficiada pel rector de Sant Julià de Lòria en companyia d’altres capellans.

La litúrgia ha comptat amb la presència de la corporació en ple i també d’altres autoritats entre les quals el cap de Govern, Xavier Espot, el síndic general, Carles Ensenyat i altres membres de l’executiu i del Consell General. També hi ha hagut la tradicional ballada de sardanes amenitzada musicalment per la cobla Ciutat de Manresa. D'altra banda, residents de la parròquia han aprofitat per visitar a la Mare de Déu al santuari amb l'objectiu de poder resar, demanar pregàries o donar agraïments. "És un dels actius que la gent valora més" ha assenyalat Cairat, incidint en la gran afluència de visites a altres ermites i capelles del romànic i preromànic del poble. De fet, és un tema que el departament de Turisme ha treballat des de fa anys, a causa del fet que és un dels àmbits a "continuar valorant i potenciant al turisme patrimonial".

Durant la missa, mossèn Pepe ha aprofitat per apel·lar a la pau mundial i desitjar-li bona prosperitat a la diada, donant pas a les cançons tradicionals i la representació del 'Ball de Canòlich', a càrrec de l'Esbart Lauredià.