Notícies


La parròquia tornarà a acollir el primer cap de setmana de juny una nova Diada de l’Acordió i Premi Lauredià

  • La parròquia tornarà a acollir el primer cap de setmana de juny una nova Diada de l’Acordió i Premi Lauredià
  • La parròquia tornarà a acollir el primer cap de setmana de juny una nova Diada de l’Acordió i Premi Lauredià
  • La parròquia tornarà a acollir el primer cap de setmana de juny una nova Diada de l’Acordió i Premi Lauredià

El primer cap de setmana del mes de juny, la parròquia viurà una tercera jornada de la Diada de l’Acordió i el Premi Lauredià que s’obrirà divendres 2 de juny amb un concert a la plaça de la Germandat a càrrec del duo navarrès format per Mikel Andueza al saxo i Javier López Jaso a l’acordió.   

El dissabte, en horari de matí i tarda, hi haurà uns tallers d’iniciació de l’acordió aplicat al jazz impartits pel propi López Jaso  i també actuacions d’acordionistes al carrer com en les passades edicions. Enguany, però, en lloc de fer la jornada al mes de juliol s’ha optat pel juny perquè la calor dels darrers anys ha estat molt elevada i en els indrets sense ombra és feia pràcticament impossible actuar en condicions.

Ja a dos quarts de vuit del vespre la plaça de la Germandat acollirà un concert l’orquestra italiana Marchigiana que oferirà un repertori musical propi del país transalpí. “Ells toquen també la piazzola que és un clàssic dels acordions i fa molts anys que jo mateixa vaig participar amb ells i l’amistat ha perdurat en el temps”, ha manifestat la directora de l’escola de música Harmonia i organitzadora de l’esdeveniment, Roser Palomero.

Per la seva banda, el cònsol major, Josep Majoral s’ha congratulat que la parròquia aculli de nou un esdeveniment “relacionat amb un instrument tan tradicional i arrelat al Pirineu com és l’acordió” i ha tornat a assenyalar que “la línia d’actuació del Comú en relació a tot el que s’organitza és dinamitzar l’economia i el comerç de la parròquia, a més de situar Sant Julià en el mapa mundial de la música”.

El diumenge serà el torn del Premi Lauredià pel matí i per la tarda es lliuraran els premis. Palomero espera poder arribar a un número suficient de participants; en cas contrari l’alternativa és fer una categoria única amb tots els músics que s’hagin presentat. Tota la informació es pot consultar a www.santjulia.ad