Notícies


La parròquia guanyarà una nova plaça a la zona de les Arades mitjançant un pas elevat a l’avinguda Rocafort

  • La parròquia guanyarà una nova plaça a la zona de les Arades mitjançant un pas elevat a l’avinguda Rocafort
  • La parròquia guanyarà una nova plaça a la zona de les Arades mitjançant un pas elevat a l’avinguda Rocafort
  • La parròquia guanyarà una nova plaça a la zona de les Arades mitjançant un pas elevat a l’avinguda Rocafort

“A nosaltres aquest conveni ens aporta dos coses molt importants: treu el risc d’inundabilitat de tota aquesta zona i una zona molt mancada d’espai públic guanya una plaça”, així de contundent s’ha mostrat el cònsol major el dia que s’ha signat el conveni que permetrà, que la zona de Les Arades disposi a mig termini d’una plaça pública d’una superfície aproximada a la de la plaça de la Germandat. 

Majoral ha destacat que el projecte “donarà vida” a la part alta del poble que tradicionalment ha estat una zona poc considerada per organitzar esdeveniments donada la seva especial orografia. I des pas, les parcel•les afectades -al voltant d’unes tres- que hi ha a la zona seran totalment edificables ja que el projecte és precisament la construcció d’una plaça pública i la protecció del nucli urbà enfront el risc de desbordament del riu Gran Valira. 

De la seva banda, el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy ha destacat els beneficis mutus que aporten convenis com el que s’ha signat aquest dimarts en relació a “l’optimització de recursos que comporta fer l’obra en col•laboració amb una altra administració pública i no pas per separat”. 

El Govern, que haurà de declarar l’obra d’interés public, assumirà tots els treballs relatius al risc d’inundabilitat, tot i que serà el Comú que liciti els treballs, els adjudiqui i després passarà a l’executiu la part que els pertoqui. “Per Sant Julià és essencial disposar d’aquest espai a la part alta al temps que calia resoldre aquest problema del risc d’inundació”, ha reblat Filloy, que no en va és l’únic membre de l’executiu que és de la parròquia. “Si el Govern pot estar al costat dels comuns per millorar la vida dels ciutadans aquí sempre ens hi trobaran”, ha reblat Filloy.

Pel que fa als terminis, el cònsol ha explicat que “durant el mes d’agost tindrem el projecte acabat i desprès traurem el concurs públic, per la qual cosa pensem que al mes de setembre ja podrien començar els treballs”. El cost total de l’obra s’estima entre 800.000 i 900.000 euros que el Comú abonarà amb plurianuals, es a dir, una part ara i l’altra el 2022.