Notícies


La parròquia es prepara per acollir la prova del Mundial de trial amb la sostenibilitat en el mateix pla que la vessant competitiva

  • La parròquia es prepara per acollir la prova del Mundial de trial amb la sostenibilitat en el mateix pla que la vessant competitiva
  • La parròquia es prepara per acollir la prova del Mundial de trial amb la sostenibilitat en el mateix pla que la vessant competitiva
  • La parròquia es prepara per acollir la prova del Mundial de trial amb la sostenibilitat en el mateix pla que la vessant competitiva

Aquest cap de setmana es disputa a Sant Julià de Lòria la segona prova del calendari del Campionat del Món de trial on un cop més el respecte pel medi natural i la sostenibilitat se situen en el mateix pla que la vessant competitiva. Així ho han manifestat vuit dels pilots que a partir de demà dissabte es disputaran la victòria en una roda de premsa conjunta organitzada per la Federació Internacional de Motociclisme (FIM) a LAUesport.

El sempitern campió Toni Bou s’ha erigit en el portaveu dels allà presents en dir que “estem contents des del nostre esport col·laborar amb el medi ambient”. El cinc de juny se celebra el Dia Internacional del Medio Ambiente i aquest dia es va signar l’acord Sport for Nature Framework que té quatre principis fonamentals orientats a la conservació del medi ambient que són:

  • Principi 1: Protegir la natura i evitar danys als hàbitats i espècies naturals.
  • Principi 2: Restaura i regenera la natura sempre que sigui possible.
  • Principi 3: Comprendre i reduir els riscos per a la natura a les nostres cadenes de subministrament.
  • Principi 4: Educar i inspirar accions positives per a la natura dins i més enllà de l'esport.
La directora de sostenibilitat de la FIM, Katia Juárez ha explicat que això es tradueix en accions concretes com ara escollir per a la prova aquelles zones que no comprometin ni danyin el terreny. Això es fa tenint en compte regulacions nacionals i internacionals i també desenvolupant una sèrie d’accions abans i després de l’esdeveniment com ara fixar punts verds, un pla per recuperar els residus i formar al públic en la biodiversitat d’Andorra. Aquest darrer punt es durà a terme fent jocs i accions lúdiques.

Pel que fa a la vessant purament esportiva, els tres pilots amb més possibilitats de fer podi -a Toni Bou se li té que donar de menjar a part- Adam Raga, Matteo Grattarola i Jaime Busto han comentat que els agrada molt la prova andorrana i que tots tres miraran de fer valdre les seves opcions. Per la seva part, Bou ha comentat que “encara no he mirat el circuit, però la cota 1.600 és un lloc on entreno habitualment i és ideal per les grans possibilitats que ofereix. Bou s’ha referit també a la dificultat afegida de la climatologia ja que el diumenge marca pluja.   
 
 S’han pre-inscrit 73 pilots, dels quals 12 en TrialGP, 43 en Trial2 i 18 en Trial3. Per part d’Andorra, hi participarà el Gaudi Vall en categoria Trial2 i Edgar García que s’iniciarà en la categoria Trial3 i hi haurà motos elèctriques i de combustió.

Avui divendres tindran lloc els controls administratius i tècnics, entrenaments oficials i visita de zones, mentre que la competició serà demà i demà passat en què els pilots hauran de completar dues voltes a un recorregut de 17 km amb 12 zones. Hi haurà 3 grups de zones: les 1 i 2 estaran a la zona de Comabella, les 3 i 5 sobre la cota 1600 de Naturland, costat esquerra carretera amunt i les 6 i 12 sobre la mateixa cota de Naturland, però al costat dret carretera amunt.