Notícies


La parròquia es bolca amb els actes en favor de La Marató de TV3 organitzats durant tot el dia

La parròquia es bolca amb els actes en favor de La Marató de TV3 organitzats durant tot el dia

Per tercer any consecutiu la parròquia de Sant Julià de Lòria ha organitzat diferents actes en favor de La Marató de TV3 que enguany ha arribat a la 21a edició dedicada a les malalties cardiovasculars. Des de les nou del matí, l’envelat de la plaça de la Germandat ha estat l’epicentre del programa d’activitats, que també s’ha viscut a d’altres indrets com ara el Centre esportiu, l’església parroquial i els carrers del centre de la vila.

El bon dia –entenent que estem en ple desembre- i la causa solidària de lluitar contra esta mena de malalties que suposen la primera causa de mort en els països desenvolupats, apunten com les dues causes principals que expliquen l’alta participació. “Estem gratament sorpresos perquè no esperàvem tanta gent i molt contents per tota la col·laboració que hem tingut”, ha manifestat la cònsol major de la parròquia, Montserrat Gil. Entre els actes, cal destacar la final del I Concurs de cuina per a infants que s’ha celebrat a l’envelat amb els tres finalistes davant del repte de sorprendre al jurat amb un aperitiu i un primer plat. Al final, ha estat Gina del Rio la vencedora en un veredicte que el jurat ha explicat que els ha costat força.

Durant el matí també han tingut lloc diverses manifestacions de caràcter cultural com ara les danses dels Gegantons i de l’Esbart Laurèdia. També s’han lliurat els premis dels concursos de punts de llibre i de relats organitzats per la Biblioteca Comunal Universitària. Igualment, alguns dels jugadors del sènior del CESJL de futbol sala, del MoraBanc Andorra de bàsquet i el ciclista professional Joaquim “Purito” Rodríguez ha signat samarretes poc abans que arribés un dels actes emotius de la jornada. Sobre els vols de les 14.30 hores, desenes de persones, entre les quals les autoritats comunals, han deixat enlairar igual nombre de globus en forma de cor en una acció col·lectiva i coordinada davant de Casa Comuna, just abans del dinar solidari.

Ja per la tarda, a banda de conferències i tallers, s’ha produït un altre dels plats forts com és el reconeixement oficial de Sant Julià de Lòria com la primera parròquia d'Andorra cardioprotegida. Això s'ha assolit gràcies a la instal·lació de tres nous desfibril·ladors fixes a la plaça Major, al Centre cultural i a l’edifici el Molí i dos més de mòbils als vehicles de circulació que vindran a completar els ja existents al Centre esportiu i d'altres indrets. “Per a Sant Julià creiem que és important ser la primera parròquia que disposa d’aquesta acreditació i esperem que la resta també se sumi”, ha dit la cònsol major.

La recta final ha estat protagonitzada per la música i l’esport amb una nedada solidària al Centre esportiu, un circuit d’habilitats en bicicleta a l’envelat de la plaça de la Germandat i un concert a l’església parroquial. Però el que ha estat força impactant ha estat la sessió de Zumba viscuda al Centre esportiu on més de 120 dones han fet una sessió molt intensa d’aquesta disciplina lúdico-esportiva, justament de caràcter cardiovascular. En definitiva, una jornada en què, un cop més, Sant Julià de Lòria ha mostrat una extraordinària capacitat de resposta davant d’un esdeveniment solidari.