Notícies


La II Trobada Microproductors de vi aplegarà prop de 60 cellers amb Portugal com a país convidat

La II Trobada Microproductors de vi aplegarà prop de 60 cellers amb Portugal com a país convidat

La II Trobada de Microproductors de vi, que tindrà lloc els dies 28 i 29 de novembre al Centre cultural, aplegarà 59 cellers de cinc països amb Portugal com a nació convidada. D’aquesta forma se superen amb escreix els 44 productors de l’edició anterior i s’aposta per un format amb una durada de dos dies en lloc d’un per donar cabuda tant als especialistes com al públic en general. En aquest sentit, a banda de la degustació i exposició de vins, la mostra, organitzada pel Comú de Sant Julià de Lòria i Andorra Turisme, també comptarà amb un programa de conferències i col·loquis entre els que cal destacar el què obrirà la mostra. Durant la presentació aquest dimarts al matí, el conseller d’Agricultura, Carles Àlvarez Marfany ha destacat que “la presència de mitjans especialitzats donarà encara més prestigi a una mostra amb cellers d’alt nivell”.

El conseller també ha volgut insistir en el fet que “mostres com aquesta ens permeten donar a conèixer la microproducció que fem a Andorra”, en clara referència a Casa Beal, Borda Sabaté, Casa Aubinyà i Celler Mas Berenguer, els quatre cellers que elaboren vi a Andorra i que estan tots radicats a la parròquia amfitriona. Justament, la xerrada inaugural comptarà amb grans gurus del món del vi com ara l’expresident de la cadena Relais&Chateaux, Jaume Tàpies; el sommelier de la Fundació Bulli, David Seijas o l’enòloga i periodista, Isabel Mijares que farà de moderadora. El director de Producte i Nous Projectes d’Andorra Turisme, Enric Torres ha destacat el format dient que “és poc habitual en el nostre entorn i ens permet comunicar d’una manera diferent el que tenim”.

La II Trobada posa en valor la producció de vi  dels petits cellers i presenta un programa dinàmic i eclèctic segmentat en dos blocs d’activitats: el primer està dirigit al públic professional i se centra principalment en el dia 28 de novembre, mentre que el segon que es desenvolupa el dia 29, està  dirigit al públic en general. Pel que fa a la primera jornada, Ramon Cabiscol, representant de l’Associació de Sommeliers d’Andorra ha volgut destacar “l’alt nivell de les persones que vindran”. La mostra compta també amb la col·laboració de l’Associació de Pagesos i Ramaders d’Andorra (APRA), la Unió Hotelera (UH) i l’esmentat col·lectiu que aplega els sommeliers. Tota la informació sobre la trobada es pot consultar a https://www.facebook.com/TrobadadeMicroproductorsdeVi