Notícies


La Festa Major oferirà tota mena d’actes adreçats a tots els públics i repetirà els focs amb un espectacle de drons

  • La Festa Major oferirà tota mena d’actes adreçats a tots els públics i repetirà els focs amb un espectacle de drons
  • La Festa Major oferirà tota mena d’actes adreçats a tots els públics i repetirà els focs amb un espectacle de drons
  • La Festa Major oferirà tota mena d’actes adreçats a tots els públics i repetirà els focs amb un espectacle de drons

La Festa Major de la parròquia, que se celebrarà del 28 de juliol a l’1 d’agost, tancarà els espectacles una mica més tard que els anys postpandèmia i repetirà l’espectacle de drons que l’any 2022 ja va substituir els tradicionals focs artificials. Tot i ser més cara, es tria per aquesta opció per respectar la contaminació acústica.

Igualment, una altra de les novetats serà la instal·lació d’un punt lila amb personal especialitzat en la detecció, prevenció i atenció en possibles casos d’assetjament sexual o comportaments sexistes. Estarà al terreny de l’aparcament de Patrimonial Reig al costat de la Creu Roja.
Pel que fa a la seguretat, es repetirà el dispositiu del 2022 i depenent del dia, les hores de tancament oscil·laran entre les 3.30 i les 4.30 de la matinada perquè s’ha intentat confeccionar un programa que doni resposta a totes les franges d’edat i que al mateix temps respecti el descans dels veïns.

Durant els cinc dies que durarà, hi ha programades una seixantena d’activitats de caire tradicional, cultural, musical, esportiu, social i lúdic de les quals la majoria son diürnes i impulsades per grups, artistes o entitats del país. Com a novetat, també mencionar que la recentment construïda plaça Rocacorba s'incorpora als escenaris dels actes que seran gratuïts en la seva totalitat.

La cap del servei d'activitats culturals, Laura Rogé ha destacat que una part de les activitats han estat promogudes per entitats del país. Es combinaran les activitats populars i tradicionals com els bastoners, la Passa, la Marratxa o les sardanes, amb les lúdiques. No hi faltaran les havaneres i es manté la Ràdio Festa Major.
  
La inauguració de la festa anirà a càrrec del grup Ladis B, amb els joves lauredians Pol Bartolomé i Ladis Baró Arana. En aquest apartat de versions hi haurà les actuacions de quatre grups, entre ells l'orquestra Diversiones, molt coneguda a la zona de l'Empordà, amb 14 músics i de la qual la corporació anava darrera des de fa més d’una dècada perquè vinguessin a actuar a la parròquia. Rogé ha explicat que és un conjunt amb molt seguidors, sobretot a Sant Antoni de Calonge, població agermanada amb Sant Julià de Lòria des del 2006.

La plaça de la Germandat acollirà quatre discomòbils. La plaça del Solà, per la seva part, acollirà els espectacles familiars i el dia fort de la festa serà el dilluns amb Blaumut i Lildami. Justament, Blaumut celebra el seu desè aniversari i una de les seves primeres actuacions quan es van constituir com a grup va ser a la plaça Sant Roc en el marc dels aleshores Vespres d'Estiu, mentre que Lildami és un artista conegut per ser jurat del programa de TV3 'Eufòria'.

La cònsol menor, Mireia Codina ha explicat que s'ha fet un reforç en punts de recollida de brossa amb l'objectiu que no es repeteixen les imatges de l'any passat amb una gran acumulació de deixalles -sobretot gots de plàstic- als carrers i a les voreres. Tota la informació del programa d'actes es pot consultar a www.santjulia.ad