Notícies


La Comissió de Gestió presenta els productes de marxandatge de la vall del Madriu

La Comissió de Gestió presenta els productes de marxandatge de la vall del Madriu

La cònsol major de Sant Julià de Lòria, Montserrat Gil en qualitat de presidenta de torn de la Comissió de Gestió de la vall del Madriu-Perafita-Claror, ha presentat aquest dilluns a la tarda els productes de marxandatge per donar a conèixer l’indret amb motiu del desè aniversari de la declaració per part de l’Unesco com a Patrimoni Cultural de la Humanitat. Gil ha fet la presentació acompanyada de la directora del Pla de Gestió, Susana Simon; de la responsable del taller ocupacional Xeridell de l’Escola Meritxell, Lluïsa Figuerola i de l’estudiant Lola Bertran que ha estat l’autora de l’estampació d’una de les samarretes.

Els productes de promoció del bé cultural que ocupa quatre de les parròquies d’Andorra són 4 models de postal i dos de samarretes. També hi ha dos models d’imans, bolígrafs de fusta, llibretes i caixetes de llapissos de colors per als nens que confeccionen els ocupats al taller Xeridell. Tot es podrà adquirir en diferents punts de venda de les quatre parròquies amb territori a la vall, però a mig termini també es podrà fer a d’altres indrets d’Andorra. “Un dels principals reptes que s’ha marcat la comissió és donar a conèixer la riquesa de la vall i sobre tot els innumerables atractius i per això hem considerat oportú crear diversos productes”, ha manifestat Gil. Susana Simon ha remarcat que en l’elaboració dels productes s’han “intentat fer servir materials reciclables i biodegradables per seguir la línia del Pla de Gestió”.

De la seva banda, la jove Lola Bertran, que va guanyar el concurs que es va convocar per a l’estampació de les samarretes, ha comentat que “vaig voler combinar la naturalesa”, representada en tres arbres, “amb aquest logotip que il·lustra la nova tecnologia indicatiu de la situació actual”. Montserrat Gil ha afegit que “vam triar aquest disseny perquè transmet molt bé els valors de la vall”. Igualment, també es produiran uns DVDs amb el vídeo de la vall que es va presentar aquest estiu i que s’espera que es puguin distribuir a partir d’aquest Nadal.