Notícies


La Colla Gegantera compleix la increïble fita de pujar a Canòlich a peu amb el Rei Moro i la Dama Blanca

  • La Colla Gegantera compleix la increïble fita de pujar a Canòlich a peu amb el Rei Moro i la Dama Blanca
  • La Colla Gegantera compleix la increïble fita de pujar a Canòlich a peu amb el Rei Moro i la Dama Blanca
  • La Colla Gegantera compleix la increïble fita de pujar a Canòlich a peu amb el Rei Moro i la Dama Blanca

La Colla Gegantera amb el suport de la jove Colla Laurediana, ha trencat aquest dissabte al matí tots els pronòstics, ja que no només han aconseguit pujar a peu a Canòlich amb el Rei Moro i la Dama Blanca, sinó que ho han fet en un temps estratosfèric de menys de cinc hores. A les sis en punt i quan encara no s’havia aixecat el dia del tot, els dos gegants han començat el seu camí sortint de Casa Comuna acompanyats de mig centenar de persones.

El trajecte entre la casa consistorial i la Borda de l’Arena l’han completat en menys d’una hora tot fent relleus entre els portadors dels dos colossos. Allà han fet una parada i han pres un refrigeri per continuar amb la ruta fins el Santuari. A poc menys de 500 metres de coronar la fita se’ls ha unit una xaranga i així, entre música, petards i xerinola han arribat als peus del temple on els esperava mossèn Pepe per beneir la proesa.

La consellera de Cultura, Sonia Carrillo ha fet tot el recorregut amb la comitiva i al cim se’ls ha unit la cònsol menor, Mireia Codina. Després de diverses fotografies per immortalitzar el moment, hi ha hagut una ballada dels gegants a l’explanada de gespa de davant del Santuari i posteriorment tots han gaudit d’un dinar popular.

La colla va plantejar-se el repte de pujar els gegants fins Canòlich coincidint amb el 40è aniversari de l'entitat i la commemoració dels 800 anys de la troballa de la Mare de Déu que es compleixen aquest 2023. I ho han fet tot just setmana abans de la celebració de l'Aplec.

El cap de la Colla Gegantera, Jordi Díaz ha recordat que aquesta pujada, que ha estat la primera vegada que s’ha fet, ja estava prevista amb motiu de la celebració dels 25 anys de la Colla Gegantera. En aquella ocasió, "ens vam quedar amb l'espina clavada de pujar els gegants per veure la Mare de Déu", ha comentat.