Notícies


La 30a edició d’Els Pastorets serà una recopilació audiovisual i es projectarà a la sala Sergi Mas en 18 passis

  • La 30a edició d’Els Pastorets serà una recopilació audiovisual i es projectarà a la sala Sergi Mas en 18 passis
  • La 30a edició d’Els Pastorets serà una recopilació audiovisual i es projectarà a la sala Sergi Mas en 18 passis
  • La 30a edició d’Els Pastorets serà una recopilació audiovisual i es projectarà a la sala Sergi Mas en 18 passis

Enguany, Els Pastorets arriben a la 30a edició i des del Departament de Cultura han preparat una actuació molt especial. Tenint en compte l’esforç titànic que es va fer l’any passat en què es van representar a Escaldes degut a l’incendi del Centre cultural, i que les obres de reconstrucció no estan del tot finalitzades, es va optar per la idea de fer una pel·lícula que recollís moments de les edicions ja representades i de les quals l’arxiu comunal en conserva còpies.

La cònsol menor, Mireia Codina ha explicat que “hem volgut combinar tradició i tecnologia” i ha recordat que “la pandèmia no va evitar que es poguessin celebrar Els Pastorets i ara tampoc ens ho impedirà un incendi o unes obres”. En aquest sentit, el Comú va contactar a la primavera amb un estudi de creació de continguts audiovisuals per demanar-los una producció que integri diferents moments de les 29 representacions celebrades fins ara.

El director creatiu de l’empresa contractada, Blit Studio, Marc Colomines ha explicat que “hem intentat no fer una pel·lícula en format convencional, sinó quelcom més immersiu perquè el públic senti que està vivint una experiència”. El repte d’incloure 29 edicions en un únic audiovisual ha estat majúscul perquè han hagut de veure 45 hores de gravacions, però es podrà obtenir un bon producte final gràcies a que sempre s’ha respectat el text original de Josep Maria Folch i Torres. Així, el format serà multipantalla i totes les edicions conviuran en una mateixa història en una projecció que durarà al voltant de 50 minuts.

Per la seva banda, la cap d’Activitats Culturals, Laura Rogé ha comentat que hi haurà dos formats de passis per veure el producte final. Sis seran per als diferents col·laboradors d’Els Pastorets al llarg dels anys abans de l’estrena que serà com és habitual el dia 26 de desembre. Els espectadors tindran l’opció de triar entre 18 passis en diferents dies i tots ells tindran lloc a la sala Sergi Mas amb un aforament de mig centenar de persones per passi. Deu d’ells seran entre el 26 i 30 de desembre i els vuit restants entre el 2 i el 6 de gener. Els horaris seran a les 18 i les 20 hores. El preu de les entrades per als majors de 12 anys serà de tres euros.

Finalment, la cònsol menor ha explicat que perquè els actors i actrius puguin continuar formant-se s’oferiran l’any vinent uns tallers de teatre amateur, oberts a tothom. L’objectiu és que la 31 edició ja es pugui fer en el format habitual i en un Centre cultural renovat.