Notícies


L’esbart Laurèdia participarà al Festival Internacional de Folcklore, Sanremo 2018

  • L’esbart Laurèdia participarà al Festival Internacional de Folcklore, Sanremo 2018
  • L’esbart Laurèdia participarà al Festival Internacional de Folcklore, Sanremo 2018
  • L’esbart Laurèdia participarà al Festival Internacional de Folcklore, Sanremo 2018

38 dansaires de les seccions de Cos de dansa, Cos de dansa jove, Bastoners i Veterans de l’Esbart Laurèdia prendran part al Festival Internacional de Folklore Sanremo 2018, a Itàlia. Un esdeveniment que tindrà lloc del 24 al 28 de març de 2018 i en el qual participaran 12 grups folklòrics de diferents països: Espanya, Bèlgica, Alemanya, Grècia, Anglaterra, Turquia, Espanya i Indonèsia, entre d’altres.

A banda de representar a Andorra a Sanremo, l’Esbart també ballarà amb els altres grups al famós Boulevard de la Croisette de Cannes.

Oferiran un programa de danses andorranes i lauredianes amb coreografia del seu director, Jaume Torra. El Cos de dansa i el Cos de dansa jove presentaran “El Porrer de Sant Julià de Lòria”, estrenat l’any 2011, emmarcat en l’espectacle “Joan Amades, la memòria del poble” i amb arranjament musical del grup folk “El Pont d’Arcalís”. Amb aquesta dansa, l’Esbart Laurèdia va guanyar el primer premi al II Concurs de Dansa Catalana de Prada de Conflent el maig del 2017.

La secció de Bastoners, per la seva banda, interpretarà la seva última estrena, el ball “Una altra ronda”. Amb música de “Roba Estesa”, és una coreografia fresca, ràpida i engrescadora que evoca a la festa major laurediana.

Finalment, el grup de Veterans ballarà la coreografia “Balls de les Valls”, una suite de danses populars del Pirineu amb tot el regust de la vida senzilla de la gent de muntanya, entre elles l’Esquerrana d’Andorra.

Participar al Festival Internacional de Folcklore, Sanremo 2018 Dancing Europe, permet a l’Esbart Laurèdia promocionar i exportar la cultura andorrana, així com establir vincles amb grups folklòrics d’altres països.