Cohesionada, connectada, segura, neta, il·luminada, verda, sostenible i harmònica.
La principal aportació del procés participatiu consisteix en la detecció d’aquests vuit principis generals fonamentals per la ciutadania laurediana quan se’ls consulta en relació a l’urbanisme de la parròquia.
Són vuit principis generals que s’han inferit a partir de 500 aportacions que s’han recollit en el decurs d’aquest nou procés participatiu impulsat pel Comú de Sant Julià de Lòria a l’entorn de l’urbanisme i l’embelliment de la parròquia.
En paraules del cònsol major, Josep Majoral, “no volíem limitar-nos a fer accions aïllades d’embelliment, sinó que la gent ens digués què vol i com ho vol. Estem molt satisfets de la bona participació i sobretot perquè aquesta mena de processos permeten que puguem prendre millors decisions.”
Així s’ha posat de manifest en la sessió de presentació dels resultats que s’ha fet als participants del procés, i que comptava tant amb ciutadanes i ciutadans voluntaris, com amb representants de col·lectius específics, com els escolars, comerciants i restauradors i la gent gran de Sant Julià de Lòria que han pres part en el projecte.
“No es tracta de principis simples, sinó que són principis generals que estan fortament interrelacionats i que, per tant, des del Comú haurem de treballar de manera integrada” -ha afegit Majoral.
El pla de participació ciutadana s’ha elaborat des de finals del mes d’octubre de 2022 fins al febrer de 2023, i ha comptat amb 9 grups de discussió presencials i 2 grups de discussió virtual amb més de 80 participants, un qüestionari en línia, una enquesta amb mostra aleatòria a prop de 400 persones i més de 500 aportacions específiques.
El pla ha permès també detectar quines són les zones d’actuació prioritària, que són a parer de la gent l’avinguda Verge de Canòlich i la plaça de la Germandat, així com el casc antic i la zona de les Escoles.
A partir d’aquestes conclusions, el Comú lauredià s’ha compromès a integrar-les en la política urbanística de la vila, per tal que la voluntat de la ciutadania transcendeixi els mandats comunals.
De moment es vol començar a treballar en un pla d’actuació urbanística coherent i integral, i millorar els esforços en neteja: dues de les accions recomanades per la ciutadania. A més, es mirarà de donar resposta a la demanda de trobar una solució al problema de l’aparcament perifèric al centre urbà.
Properament es posarà en marxa un nou pla de participació ciutadana per concretar les accions específiques per a les zones definides com a prioritàries.
07
Feb