Notícies


Els costos de construcció de la nova deixalleria s’abaratiran gràcies a una parcel·la que el Govern cedirà al Comú

  • Els costos de construcció de la nova deixalleria s’abaratiran gràcies a una parcel·la que el Govern cedirà al Comú
  • Els costos de construcció de la nova deixalleria s’abaratiran gràcies a una parcel·la que el Govern cedirà al Comú
  • Els costos de construcció de la nova deixalleria s’abaratiran gràcies a una parcel·la que el Govern cedirà al Comú

Sant Julià de Lòria disposarà a mitjans del 2023 d'una nova deixalleria comunal després que l'esllavissada a la Portalada del 2019 inhabilités el magatzem comunal que la corporació tenia ubicat a la zona. L'equipament s'instal·larà a la CG1, tot just davant d'Automòbils Pyrénées, en un punt on el Govern disposa d'un terreny de 35 metres quadrats que limita amb la parcel·la propietat de la corporació local i que ha cedit al Comú.

Aquesta cessió, que s’ha materialitzat amb la signatura d’un conveni, permetrà abaratir els costos de construcció de l’equipament de forma substancial, ja que s'estalviaran tasques d'excavació, facilitarà l'accés a la infraestructura i farà guanyar superfície a l'interior de l'edifici.

El cònsol major, Josep Majoral ha anunciat que el Comú ja disposa del projecte constructiu de la nova deixalleria, i la voluntat és iniciar el projecte, "tan aviat com sigui possible". De fet, està previst que l'actuació comenci a principis de l'any vinent si es respecten els terminis i que l’estiu del 2023 ja estigui enllestida la nova deixalleria amb un cost aproximat de dos milions d’euros.
Actualment, el Comú té diversos magatzems llogats que utilitza com a deixalleria, i com ha explicat Majoral aquí rau la importància de "tenir unes instal·lacions amb condicions tècniques i també per al personal que hi treballa".

En un altre ordre de coses, preguntat per l'estat actual de la zona de la Portalada, el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, ha recordat que es tracta d'una problemàtica que ara com ara continua judicialitzada, tot i que s'espera arribar a una solució com més aviat millor.

En relació amb els possibles moviments de terres, ha posat en relleu que la zona "està totalment  estabilitzada", malgrat que es continua monitoritzant perquè "està viva". El que és cert, però, és que "ara ja fa molts mesos que està estable, però és una zona que continuem controlant i que, per altra banda, continua amb el seu procés judicial".