Notícies


Els comuns comencen el tractament aeri pel control de la població de processionària del pi

Els comuns comencen el tractament aeri pel control de la població de processionària del pi

Avui comença el tractament aeri pel control de la població de processionària del pi a tot el país. El torn de Sant Julià de Lòria serà dilluns vinent, 20 de setembre.

Malgrat la disminució efectiva de la població d'eruga de la processionària durant els darrers hiverns, aquest estiu algunes de les captures d'adults efectuades reflecteixen una activitat significativa de l'insecte. Per raons de salut dels boscos i de benestar social per a les persones i els animals, els comuns en coordinació amb l'empresa Silvagrina SL, duen a terme una campanya de control de la plaga per limitar els danys que produeix, mitjançant un tractament aeri amb helicòpter.
 
La superfície prevista a tractar enguany és d'unes 1.185 ha aproximadament a tot el país, seleccionades entre les més sensibles i més afectades.
 
El tractament s'efectuarà segons les condicions meteorològiques i coincidint en l'època on l'eruga és més sensible a aquest. El producte utilitzat és el Bacillus thuringiensis i les dosis emprades són compatibles amb la resta d'insectes, el medi natural, les persones i els animals, per als que és innocu. Per això, no és necessari prendre cap mesura de protecció en particular.
 
Avui es començarà per les parròquies de Canillo i Encamp, després se seguirà a Escaldes-Engordany, La Massana, Ordino i Andorra La Vella, entre dijous i divendres. El tractament acabarà el dia 20 a  Sant Julià de Lòria.
 
La processionària  del pi (Thaumetopoea pityocampa) és un lepidòpter defoliador que, a més d'ocasionar danys de consideració en extensions importants de boscos de pins de determinades espècies, origina urticària i trastorns al·lèrgics a les persones i als animals.