Notícies


El projecte, "Murs que parlen", arriba a la 3a edició

  • El projecte,
  • El projecte,

A finals de maig, tindrem dos murals més a la parròquia, al mur de la rectoria i al mur del cementiri vell. El Comú ha convocat una tercera edició del concurs de pintura mural, Murs que parlen, que s’emmarca en els actes del 800 aniversari de la troballa de la verge de Canòlich.

Amb aquest projecte, es vol difondre la cultura artística, fent de Sant Julià de Lòria un referent, posant l’art a l’abast de la ciutadania, dinamitzant el poble i potenciant el turisme.

L’edició anterior va comptar amb dues accions que es van desenvolupar alhora, durant el mes de setembre, i la seva inauguració va coincidir amb la XIX Vila Medieval. Els dos murals van ser obra de Samantha Bosque i Reunió de Papaia. La proposta feia referència als béns d’Interès Cultural Immobles d’estil romànic que es troben a la parròquia, així com les pintures murals o objectes litúrgics que hi trobem a dins.

La temàtica d’aquest any gira al voltant de Canòlich: patrimoni immaterial relatiu a la troballa i la diada, aplec tradicional l’últim dissabte de maig, llegenda de la Mare de Déu, patrimoni material associat a la verge i la celebració de la diada com la  font de Ferro, el poble de Bississarri o el santuari. També béns mobles que es troben dins de la capella com la talla romànica de la Verge de Canòlich o murals ceràmics de Sergi Mas, així com patrimoni natural que envolta el santuari: camí i mirador.

El Comú ha destinat un pressupost de 20.000 € al projecte que inclouen la preparació dels murs, el material i el treball artístic.

Els interessats tenen temps per lliurar les ofertes fins el 17 d’abril.