Notícies


El pintor Vives Fierro presentarà les memòries al Centre cultural

El pintor Vives Fierro presentarà les memòries al Centre cultural

El proper dimarts 17 de març a les set del vespre, el Centre cultural i de congressos lauredià acull la presentació del llibre Olor a trementina, les memòries del pintor Antoni Vives Fierro. L’artista és una personalitat indiscutible de la creació plàstica catalana de les darreres dècades.

Després d’haver estat estudiada i comentada la seva obra en més d’una dotzena de llibres i a les pàgines de tota mena de publicacions, Vives Fierro, talment com qui està ja de tornada de moltes coses a la vida, fins i tot les que estan més properes a l’art de la creació plàstica, va decidir fa un parell d’anys passar revista a la seva trajectòria biogràfica i fer-ho sense altre ordre que el que es podria deduir d’una conversa desimbolta i cordial amb una colla d’amics. De tot plegat en resulta un volum d’una oralitat tan absoluta com captivadora, on les coses es diuen clares i directes i els capítols no tenen altre ordre cronològic que el que es deriva del fil natural de la conversa.

D’aquí que les pàgines del volum ofereixin una aroma que es mou entre la passió per la creació i el treball i la gresca del viure barceloní, fins i tot amb una certa dosi de senyoriu desimbolt i iconoclasta. El resultat de tot plegat, com no podria ser d’una altra manera, és un fresc vivíssim i directe del sentit de l’existència per a un creador que ha sabut tenir cura de les relacions amb els amics, les galeries i els clients però que, com reconeix ell mateix, s’ha preocupat especialment per trobar nous camins expressius en una línia que li és característica, amb diverses etapes en la seva producció, sovint marcades per la temàtica de les grans capitals europees i específicament pels espais i indrets barcelonins.

En definitiva un llibre tan sorprenent com divertit, sense retrets, un cant a la vida fet amb el mateix vigor acolorit i impressionista que trobem a les seves teles.