Notícies


El nou dipòsit d’aigua de Nagol subministra diàriament 160.000 litres a les llars del quart

  • El nou dipòsit d’aigua de Nagol subministra diàriament 160.000 litres a les llars del quart
  • El nou dipòsit d’aigua de Nagol subministra diàriament 160.000 litres a les llars del quart
  • El nou dipòsit d’aigua de Nagol subministra diàriament 160.000 litres a les llars del quart

El nou dipòsit d’aigua de Nagol subministra 160 m3 diaris o el que és el mateix, 160.000 litres d’aigua. L’equipament s’ha inaugurat oficialment aquest dilluns amb la benedicció de mossèn Pepe en presència dels cònsols, Josep Majoral  i Mireia Codina i el conseller de Manteniment, Medi Ambient i Sostenibilitat, Rossend Duró. Té una capacitat de 700.000 litres d’aigua i el seu cost s’ha situat en torn als 670.000 euros.

És una de les inversions més importants que ha fet el Comú en el que va de legislatura i garanteix l’abastiment a futur encara que la parròquia registri un important augment demogràfic. Ara per ara, només proporciona aigua al quart de Nagol, però si fos necessari podria arribar fins al centre de la parròquia.

Sant Julià de Lòria disposa d’una de les millors xarxes d’aigua d’Andorra perquè té molta capacitat d’emmagatzematge en els diferents dipòsits que hi ha distribuïts per tot el territori i una infraestructura que els interconnecta entre ells. En aquest cas, el dipòsit no era una necessitat estricta per tant la inversió s’ha fet en vistes a futur.

“Estem tranquils a mig termini pel que fa a la capacitat d’oferir aigua perquè la previsió de creixement de la parròquia no és massa important en comparació amb la resta del país”, ha manifestat Majoral. L’aigua es capta del riu de Llumeneres, va cap a l’antic dipòsit de Certers i quan aquest està ple es trasvassa al nou equipament. El tractament es fa a dins del dipòsit on quan arriba l’aigua es filtra i a la sortida se l’injecta el clor i ja està preparada per servir-se com a aigua potable.