Notícies


El III Premi Musical Lauredià comença amb altes expectatives per la gran qualitat dels 22 aspirants

  • El III Premi Musical Lauredià comença amb altes expectatives per la gran qualitat dels 22 aspirants
  • El III Premi Musical Lauredià comença amb altes expectatives per la gran qualitat dels 22 aspirants
  • El III Premi Musical Lauredià comença amb altes expectatives per la gran qualitat dels 22 aspirants

La parròquia acull per tercera vegada el Gran Premi Musical Lauredià, un concurs internacional dirigit a solistes on enguany s'hi presenten músics de nou nacionalitats. El certamen, organitzat conjuntament entre el comú de Sant Julià de Lòria i l'escola de música Harmonia amb el suport del Govern, se celebrarà al llarg del proper cap de setmana, durant el qual els 22 participants escollits oferiran una mostra de les seves habilitats a Casa Comuna.

Aquest mateix indret ha estat aquest matí l’escenari del tret de sortida en un dia que el cònsol major, Josep Majoral ha qualificat de molt especial “perquè es compleix exactament un any de l’incendi del Centre cultural”. Majoral ha donat la benvinguda al jurat i ha desitjat sort als aspirants al premi, dos dels quals han fet una petita demostració de les seves habilitats, un al piano i l’altre a la flauta. Per la seva banda, la directora del certamen, Roser Palomero ha destacat “l’elevat nivell” de tots els participants.

Diumenge a la tarda el jurat determinarà els tres guanyadors, als que s'obsequiarà amb dotacions de 5.000 euros i l'oportunitat d'oferir cinc concerts entre Andorra i Espanya; 2.000 euros i un concert; i 1.000 euros, respectivament. Els participants provenen de Corea del Sud, França, Bèlgica, Espanya, Rússia, Regne Unit i tres nacionalitats més, mentre que els membres del jurat seran tres i també provenen de diferents països.

Prendran part violinistes, pianistes, flautistes, acordionistes i músics d’altres instruments. Tot i que el cant estava obert en anteriors edicions només en aquesta han passat de ronda dos aspirants que interpretaran peces clàssiques amb acompanyament de piano.