Notícies


El cor d’infants Malagasy Gospel ofereix aquest dimecres un concert solidari a l’auditori Claror

El cor d’infants Malagasy Gospel ofereix aquest dimecres un concert solidari a l’auditori Claror

El cor Malagasy Gospel oferirà aquest dimecres a l’auditori Claror a partir de dos quarts de nou del vespre un concert solidari que suposa el tercer que fan a la parròquia i el cinquè a tot Andorra. El grup, integrat per més d’una vintena de nenes i un sol nen, arriba de la mà de l’ONG Aigua de Coco que treballa amb més de 30.000 infants a Madagascar en diferents projectes. La cònsol major de Sant Julià de Lòria, Montserrat Gil s’ha mostrat “molt contenta d’acollir de nou el cor i ha remarcat la importància de que es tracta d’un projecte solidari amb històries dramàtiques al darrere.

El cas d’aquest cor, que està integrat per 150 nenes, és una forma perquè les nenes, que viuen totes en barris marginals i en condicions de pobresa severa, puguin tenir en la música una activitat que els les permeti sortir de la vida que els ha tocat viure. De fet, la precarietat de serveis i la de les vivendes fa que sovint vaguin pels carrers exposades a ser una de les víctimes d’un embaràs precoç que té a Madagascar una alarmant xifra d’una de cada tres nenes de 12 a 16 anys.

El president de la Fundación Agua de Coco, José Luís Guirao ha explicat que després de 20 anys treballant a Madagascar i d’altres països del món se’n poden extreure resultats positius, per això ha insistit en el fet que l’ONG no només desenvolupa aquest projecte sinó també d’altres per tal de reivindicar “els drets dels infants i que puguin aspirar a viure una vida millor”. La presentació del concert ha tingut lloc davant de la premsa i també de les integrants del cor que estan allotjades en l’alberg de la Cota 1.600 de Naturlandia on, han dit, ho estan passant d’allò més bé. El concert té un preu de 10 euros per als adults i de cinc per als infants. Al perfil https://www.facebook.com/comusantjuliadeloria es pot visionar un vídeo amb un petit tast del repertori que oferiran.