Notícies


El Comú treu a concurs un programa d’incentius per reactivar el comerç i el teixit empresarial de la parròquia

  • El Comú treu a concurs un programa d’incentius per reactivar el comerç i el teixit empresarial de la parròquia
  • El Comú treu a concurs un programa d’incentius per reactivar el comerç i el teixit empresarial de la parròquia
  • El Comú treu a concurs un programa d’incentius per reactivar el comerç i el teixit empresarial de la parròquia

En un BOPA extraordinari publicat aquest divendres, el Comú treu a  concurs la implementació d’un programa de política d’incentius molt innovador amb l’objectiu de reactivar el comerç i el desenvolupament econòmic en general de la parròquia.

El concurs té dues vessants: la primera és el model de contractació que es fa seguint el que s’anomena procediment de diàleg competitiu que fins la data no ha fet servir cap comú; i en segon lloc, la eina resultant del concurs estarà en línia amb les noves tecnologies perquè serà una APP. La primera vessant permet que, d’entre tots els licitadors que hagin presentat candidatura, el  Comú en triarà tres per tal que participin en el diàleg competitiu. Això significa que els aspirants interactuïn entre ells per donar la possibilitat de treballar de forma conjunta en el desenvolupament de l’aplicació.

El cònsol major, Josep Majoral ha posat un cas pràctic explicant una suposició. Una persona va a Naturland i treu unes entrades per un import determinat. En pagar, si té descarregada l’aplicació i Naturland s’ha volgut adherir al projecte, el client veurà com se li genera un descompte en un moneder virtual que podrà fer servir en una propera compra que faci a la parròquia i sempre que el comerç formi part de la xarxa. “Això generarà sinèrgies entre comerços que veuran com augmenta la seva visibilitat i competitivitat, al mateix temps que el client pot gaudir de descomptes”, ha explicat Majoral.

La pregunta del milió és qui assumirà el descompte i Majoral ha respost que el Comú ja té preparats al voltant de 40.000 euros per al període que queda de mandat perquè s’espera que el projecte pugui estar enllestit per a la propera campanya de Nadal. El cònsol ha afegit que si en el proper exercici legislatiu renova el càrrec, la xifra s’enfilarà fins els 150.000.

“Aquí surt guanyant tothom; el visitant o resident que gaudirà de descomptes, el comerciant que guanyarà visibilitat i el Comú que tindrà identificada una xarxa de contactes”, ha explicat la cap de Reactivació Econòmica, Anna Majoral. Els comerços que vulguin entrar en el sistema ho faran a cost zero i dins del marc del projecte es definiran tipus de comerços i els percentatges de descompte en els productes que no seran els mateixos depenent dels diferents sectors.