Notícies


El Comú posa en marxa un procés participatiu per definir el nou parc infantil de la parròquia

El Comú posa en marxa un procés participatiu per definir el nou parc infantil de la parròquia

Seguint els compromisos electorals de transparència en la gestió i implicació de la ciutadania en la millora dels equipaments públics, el Comú de Sant Julià de Lòria engega un procés participatiu. En una primera fase, es comença per demanar a les lauredianes i lauredians que ajudin la corporació a definir com volen que sigui el nou parc infantil que se situarà a la zona del Camp de Perot.

L’objectiu és que hi participi tothom que ho desitgi, i en especial les persones que més faran servir aquestes instal·lacions, principalment famílies amb infants de fins a 12 anys. 

Per això, els darrers dies el Comú s’ha posat en contacte amb les dues escoles de Sant Julià de Lòria, la resta dels centres educatius del país que puguin tenir alumnes residents, les escoles bressol, la Llar de Lòria i altres entitats concernides per tal que ajudin a fer de corretja de transmissió de la informació a totes les famílies. Se’ls ha enviat un correu informatiu així com un enllaç i un correu electrònic, ciutadania@comusantjulia.ad a través del qual poden apuntar-se, si així ho desitgen, per formar part dels grups de treball que definiran el futur del parc infantil.

També s’ha fet arribar tota la informació a les persones que van participar en l’enquesta comunicativa que es va efectuar a l’estiu i que van manifestar la seva voluntat de prendre part en eventuals processos participatius que fes el Comú. 

Les inscripcions ja estan obertes i el termini es clourà el proper 30 de novembre.

Des d’avui, aquesta informació també estarà disponible a la web i les xxss del Comú de Sant Julià de Lòria per tal que qualsevol persona interessada s’hi pugui inscriure.

El procés participatiu es divideix en tres fases. La primera copsarà les preferències dels participants i  inclourà sessions de treball participatives amb ciutadanes i ciutadans, així com trobades amb els alumnes de primària. S’ha establert una col·laboració amb les escoles amb un concurs de dibuix pels infants d’entre sis i dotze anys.

La segona fase té com a finalitat construir, de manera participativa, propostes integrades d’un parc infantil a partir de les preferències emeses en la fase anterior.

Si en la seGona fase surten propostes alternatives, en la tercera s’obrirà un procés de selecció.

Un cop seleccionada la proposta guanyadora, es presentaran els resultats finals del procés i el model de parc planificat i dissenyat pels ciutadans que hi hagin participat.

El mes de febrer es donarà el procés per tancat i es podran començar a fer les obres, que es preveu estiguin enllestides de cara a la primavera del 2021.