Notícies


El Comú patrocina el primer festival de teatre de carrer que se celebrarà la propera tardor

  • El Comú patrocina el primer festival de teatre de carrer que se celebrarà la propera tardor
  • El Comú patrocina el primer festival de teatre de carrer que se celebrarà la propera tardor
  • El Comú patrocina el primer festival de teatre de carrer que se celebrarà la propera tardor

El Comú patrocina el FESTAC, el primer festival de teatre al carrer que se celebrarà a la parròquia els dies 14, 15 i 16 d’octubre majoritàriament en espais a l’aire lliure i gratuïts, tot i que també és possible que hi hagi espectacles de sala de pagament.

El projecte, al qual la corporació ha donat 20.000 euros, va en la línia de continuar posicionant la parròquia de Sant Julià de Lòria com a referent nacional en l’àmbit teatral, ja que es preveu que el format del festival generi un revingut a la parròquia similar al de la Festa Major o la Vila Medieval. “Tenim comprovat que els espectacles de carrer funcionen molt bé sigui quina sigui l’època de l’any i això ens ha motivat a donar suport a aquest projecte”, ha manifestat la cònsol menor, Mireia Codina.

La iniciativa, oberta a totes les companyies teatrals d’arreu, compta amb una estructura executiva sòlida i formada per professionals experimentats en el desenvolupament de projectes similars i que abasten les diferents vessants del projecte: la direcció executiva, la direcció artística i la direcció tècnica que garanteix un bon resultat. “Ara tenim un període d’un mes per obrir la convocatòria perquè tots aquells que vulguin participar ens facin arribar la seva proposta”, ha explicat el director artístic, Juanma Casero. 

El FESTAC busca ser un espai d’exhibició en l’àmbit de les arts escèniques i la música i la seva programació anirà dirigida al públic familiar, infantil i adult i hi haurà espectacles de petit, mitjà i gran format i espectacles itinerants. De moment, compten amb subvencions públiques i busquen de privades perquè la intenció, manifesten, és consolidar-se en el temps.