Notícies


El Comú anima els padrins de la Llar de Lòria a presentar-se al procés participatiu per triar el model de façana del nou CCCL

  • El Comú anima els padrins de la Llar de Lòria a presentar-se al procés participatiu per triar el model de façana del nou CCCL
  • El Comú anima els padrins de la Llar de Lòria a presentar-se al procés participatiu per triar el model de façana del nou CCCL
  • El Comú anima els padrins de la Llar de Lòria a presentar-se al procés participatiu per triar el model de façana del nou CCCL

La llar de Lòria ha acollit aquest dimecres per la tarda una presentació pràcticament igual que la que es va poder visionar en la reunió de poble monogràfica celebrada el passat dia 20 per informar la ciutadania sobre l’estat de les obres del Centre cultural. Així, la cònsol menor, Sofia Cortesao i la consellera de Social, Eva Ramos, han volgut apropar als padrins i padrines de la Llar tota la informació i els han exhortat a presentar-se al procés participatiu per triar la façana.

La cònsol menor els ha explicat la cronologia de les tasques que s’estan portant a terme des del malaurat incendi del 9 de novembre del 2022 i que han de finalitzar amb la reobertura d’una de les infraestructures més significatives de la parròquia, tot garantint la seguretat dels seus usuaris. I és que, l’objectiu del Comú és que 30 anys després de la seva inauguració, el Centre cultural i de congressos lauredià torni a ser el pol social, cultural i turístic de Sant Julià de Lòria.

Després de la reobertura parcial d’alguns del serveis l’estiu passat, actualment s’està procedint a la remodelació de la cuina i del bar -que es troben en la fase final-, als treballs de reconstrucció del vestíbul i a l’inici dels de la Biblioteca Comunal Universitària i l’escala helicoidal que continuaran durant els propers mesos. Segons les previsions, durant la primavera es rebrà el projecte arquitectònic dels auditoris i dels seminaris. A l’hivern, es canviaria la façana i es reobriria el Centre. A hores d’ara, s’estima que el cost total de les obres ascendirà a 9 milions d’euros.
Tenint en compte que l’edifici té més de tres dècades, s’ha aprofitat la reconstrucció obligada per l’incendi per modernitzar certs espais i instal·lacions. Així, les obres de les dues plantes inferiors han costat al voltant de 2,5 milions i les estimacions apunten que la façana suposarà una inversió d’1,5 milions i la resta 5 milions d’euros més.

Cortesao ha explicat als assistents que l’objectiu inicial era fer partícips a tota la ciutadania de l’elecció de la façana, ja que el Comú entén que una decisió d’aquesta magnitud no pot ser només política. Però, per no retardar l’execució de les obres, s’ha optat per convocar un procés participatiu entre dues propostes finalistes per determinar la façana final. 
 
Així, l’endemà de la reunió de poble es va designar un jurat composat per 3 grups de 12 representants cadascun. El primer grup, el formaran membres del Comú, 9 de la majoria i 3 de la minoria. El segon estarà integrat per 12 membres d’associacions culturals lauredianes que tenen fins el 3 d’abril per designar els seus representants.

El tercer grup constarà de 12 ciutadanes i ciutadans més 4 de reserva escollits via sorteig. Han de ser majors d’edat i censats a la parròquia. Les candidatures s’han de presentar al servei de Tràmits amb el 5 d’abril com a data límit. Els escollits es designaran el 8 d’abril a través d’un sorteig i finalment, el dissabte 13 d’abril el jurat votarà el projecte guanyador.