Notícies


El Comú cedeix a l’associació benèfica Carisma un local per muntar una botiga de recollida d’objectes

El Comú cedeix a l’associació benèfica Carisma un local per muntar una botiga de recollida d’objectes

El Comú de Sant Julià de Lòria i l’associació benèfica Carisma han tancat un conveni de col·laboració mitjançant el qual la corporació cedeix a l’entitat sense ànim de lucre un local on s’ubicarà una botiga de recollida de tota mena d’objectes que puguin ser reutilitzats.

Aquests estris seran posteriorment venuts per destinar els guanys a causes benèfiques i solidàries. El local, que està situat a l’avinguda Verge de Canòlich, està pendent d’algunes reformes puntuals com ara pintar-lo, té prevista la seva obertura a principis del mes de febrer. En la gestió diària de la botiga així com en la confecció de l’inventari d’objectes que vagin arribant intervindrà personal d’Agentas, l’organisme de l’Escola Meritxell que promou la integració en el món laboral amb seguiment i suport de les persones amb discapacitat.

L’acte de signatura del conveni ha tingut lloc aquest dijous al matí a les dependencies de l’edifici el Molí i durant el mateix, el cònsol menor, Manel Torrentallé ha lliurat les claus del local a la presidenta de Carisma, Halina Berthelsen. “Estem molt satisfets perquè amb accions com aquesta ajudem a la protecció del medi ambient i també a la formació de joves”, ha dit Berthelsen, que ha recordat que “molta gent de Sant Julià ja ens ajuden molt en les botigues que tenim a La Massana i Escaldes”. En aquest sentit, el cònsol menor ha incidit en el fet que “sempre hem estat una parròquia molt sensibilitzada amb les causes solidàries”. De fet, Berthelsen ha recordat que en quatre anys s’han pogut destinar 60.000 euros a diverses causes benèfiques.

Les botigues de Carisma recullen, tant de particulars com d’empreses, roba, mobles, estris de decoració, objectes esportius i tota mena de coses que es puguin revendre. El coordinador d’Agentas, Sergi Marsal ha indicat que la botiga estarà oberta tots els dies de la setmana i també el dissabte al matí. Berthelsen ha elogiat la tasca d’Agentas, que aportarà el personal que treballarà a la botiga, però igualment ha recordat que “també busquem voluntaris”.