Notícies


El Carnaval 2021 s’adapta a la situació sanitària amb dos concursos telemàtics, un de disfresses i un d’aparadors

  • El Carnaval 2021 s’adapta a la situació sanitària amb dos concursos telemàtics, un de disfresses i un d’aparadors
  • El Carnaval 2021 s’adapta a la situació sanitària amb dos concursos telemàtics, un de disfresses i un d’aparadors
  • El Carnaval 2021 s’adapta a la situació sanitària amb dos concursos telemàtics, un de disfresses i un d’aparadors

La situació de pandèmia ha obligat al Comú a replantejar la programació habitual del Carnaval sense renunciar a celebrar-lo. Així ho han fet palès la cònsol menor i la cap de Cultura en la roda de premsa de presentació de les activitats.
 
Adaptant-se al context actual, es prescindeix de totes les activitats presencials. En contrapartida, se n’oferiran de noves al llarg de la setmana festiva, del 12 al 22 de febrer.
 
La principal novetat és el concurs de Carnaval telemàtic. Englobarà un concurs de disfresses dirigit a totes les edats i en el qual es pot concursar en categoria individual, familiar i de grup de convivència.
L’altre concurs serà el d’aparadors. Està adreçat als comerços i establiments lauredians.
Per participar a qualsevol dels dos concursos s’ha de completar el formulari d’inscripció i adjuntar la fotografia participant a la web www.santjulia.ad abans del 17 de febrer.
Una part de la votació serà popular i es podrà fer a la mateixa web del 19 al 21 de febrer.
Els guanyadors s’anunciaran el dilluns 22 de febrer a les xarxes socials de la corporació.
Els premis ascendeixen a 2.500€. És una manera de donar un impuls al sector del comerç, un dels més castigats per la pandèmia.
 
Perquè els més petits gaudeixin d’aquests dies de festa, s’han programat diferents activitats. El divendres abans del Carnaval, era tradicional que les escoles de la parròquia participessin a una desfilada de disfresses que es feia pel centre del poble. Com que aquest any no es podrà fer, cadascuna de les escoles farà la festa de Carnaval per classes i al centre educatiu.  El Comú contribueix en que sigui un dia especial oferint a tots els nens, nenes i docents l’esmorzar del dia previ a les vacances.
 
Una altra de les novetats arriba de la mà de l’Escola d’Art. Per primer cop per Carnaval, es faran tallers d’arts plàstiques per als més petits, l’Art vacances. Estan destinats a infants d’entre 5 i 13 anys i es faran tallers de disfresses, creacions amb fusta, macramé, esgrafiat sobre ceràmica i sabons de glicerina. Les inscripcions s’han de fer a l’Escola d’Art fins l’11 de febrer al 744044 o bé escoladart@comusantjulia.ad
 
En l’àmbit musical, divendres 12 l’auditori Claror serà l’escenari del concert dels andorrans, Punkers Loves the 80’s, emmarcat en el projecte, La cultura no s’atura.
En col·laboració amb l’Ambaixada Francesa, Sant Julià de Lòria també acollirà el Cicle de cinema d’animació, el 18 de febrer. Comptarà amb els millors curts d’animació del Festival d’Annecy.