Notícies


El Canòlich Music espera l’assistència d’unes 800 persones a la Missa gòspel que se celebrarà dissabte a l’envelat

El Canòlich Music espera l’assistència d’unes 800 persones a la Missa gòspel que se celebrarà dissabte a l’envelat

El segon festival de música cristiana Canòlich Music Festival s’apropa i cada dia que passa incrementa el nombre d’inscrits tal i com han informat aquest dilluns als mitjans de comunicació el rector de la parròquia, mossèn Pepe Chisvert i el delegat d’ensenyament del Bisbat d’Urgell, Lluís Plana. Pel moment, les xifres de participació previstes doblaran les de l’any passat i en aquest sentit s’espera que l’esdeveniment més multitudinari del programa, la Missa gòspel a càrrec del grup Twocats pel gòspel que se celebrarà en un envelat instal·lat “ad hoc” a la plaça de la Germandat, tingui una assistència de vuit-centes persones. “Esperem que la gent vingui a gaudir d’aquest moment d’intensitat espiritual i alegria profunda amb els joves que vindran a casa nostra”, ha manifestat mossèn Pepe.

El festival començarà aquest divendres 21 amb l’arribada dels primers inscrits i l’endemà dissabte ja es començarà a desplegar tot el programa d’actes. Segons l’organització, uns 150 joves pernoctaran el divendres al Centre esportiu, mentre que dissabte seran uns 400. Aquest augment respecte l’any passat també ha tingut incidència en el nombre de voluntaris que ajudaran en tasques organitzatives i que enguany frega el mig centenar.  Pel que fa als tallers, ja hi ha inscrites unes 300 persones, però com ha indicat Plana “les xifres encara no són definitives, i suposo que aniran augmentant”.

El concurs Dona’t a conèixer, en què prenen part aspirants a músic, compta amb deu grups inscrits que pel moment ja superen els vuit que es van inscriure l’any 2013. Plana ha destacat que “cada activitat prevista en el programa compta amb el seu públic i això és molt important”. Així, el concurs atreu als joves més joves, mentre que la Missa Gospel combina públic de totes les edats i el concert atreu sobre tot als majors d’edat. A banda de gent de totes les parròquies d’Andorra, Sant Julià de Lòria acollirà durant el festival gent de València, Barcelona, Agramunt, Guissona, Bellvís, Balaguer, Tremp, La Pobla de Segur, Artesa de Segre, Oliana, La Seu d’Urgell, Puigcerdà, Premià...

Un altre dels esdeveniments que també aplegarà força públic serà una fideuà que se servirà després de la missa i a la qual s’ha referit mossèn Pepe en dir que “també volem que sigui aquest un espai compartit entre les diferents generacions i fomentar aquest ambient d’acollida tan propi d’Andorra perquè darrere el festival hi ha tot projecte educatiu”. Lluís Plana no ha volgut deixar l’ocasió per recordar que es tracta d’un festival de música cristiana, però “no de cant gregorià ni res per l’estil; música moderna, actual i pensat per a la gent jove amb lletres d’orientació cristiana”. A la pàgina web www.canolichmusic.com es poden fer les inscripcions i obtenir més informació.