Notícies


Doble inauguració el dia 30 d’octubre a Casa Comuna

Doble inauguració el dia 30 d’octubre a Casa Comuna

Aquell dissabte, coincidint amb l’aniversari de l’artista Sergi Mas, s’inaugurarà la sala d’exposicions que portarà el seu nom i una mostra de gran part de la seva obra.

Aquest dijous la sala de sessions de Casa Comuna ha acollit una presentació a la premsa de tot un seguit d’actes que posaran en valor la figura de Sergi Mas amb motiu del seu aniversari. La roda de premsa ha estat presentada pel cònsol major, Josep Majoral, per la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva i per la vocal de l'Associació La Xarranca, Mar García.

Sota el títol genèric “Al voltant de Sergi Mas” s’han agrupat les activitats organitzades pel Comú de Sant Julià de Lòria, el ministeri de Cultura, el col·lectiu La Xarranca i Anem Editors.

Josep Majoral ha detallat els actes que tindran lloc a Sant Julià de Lòria: la inauguració de la Sala Sergi Mas, l’obertura de l’exposició “Sergi Mas i el seu entorn” i l’espectacle “Microcosmos, dansant l’imaginari de Sergi Mas” que l’Esbat Laurèdia oferirà el mes de març. Ha recalcat i agraït les aportacions que tant administracions públiques, com col·leccionistes privats ha fent a l’exposició. L’exposició estarà oberta al públic del 30 d’octubre al 30 de desembre.

Sílvia Riba ha destacat la importància de la figura de Sergi Mas en la cultura andorrana i el carisma de la seva figura gràcies a la qual tants organismes i col·lectius han sumat esforços per celebrar l’artista. Ha explicat el projecte Itinerari Sergi Mas que es presentarà el dia 28 d’octubre.  En aquest itinerari es posa en valor una part important dels elements escultòrics de Sergi Mas que són accessibles al públic. El mateix dia 28 d’octubre es presentaran els llibres Sergi Mas. Comiat diferit i Sergi Mas i el seu entorn, el catàleg de l’exposició

Mar García, vocal del col·lectiu La Xarranca, ha explicat els actes que s’agrupen sota el nom “A taula amb el Sergi”i que arrencaran aquest dissabte amb una tertúlia i s’estendran fins el mes d’abril de 2022.